Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

De profundis

Η πολιτική για ένα μεγάλο Δημοκρατικό Κίνημα έχει νόημα μόνο αν επεξεργάζεται τις ανάγκες των πολιτών (θεσμοί, οικολογία, πολιτισμός, παιδεία, οικονομία, εργασία, ελεύθερος χρόνος, κοινωνική αλληλεγγύη) και τις μετατρέπει σε πολιτική πρόταση.
Η σταθερή εφαρμογή των πολιτικών του σε κυβερνητικό επίπεδο το μετατρέπει σε αξιόπιστο κοινωνικό παράγοντα.

Μόνο τότε ένα κόμμα έχει νόημα ύπαρξης.
Με αυτή την προοπτική αποκτά βαθιές ρίζες στην αληθινή εξουσία, το Λαό και συμπορεύεται με αυτόν.
Πείθει με τον πολιτικό του λόγο και πείθεται από το Λαό.
Είναι μία διαρκής και αλληλένδετη σχέση που οδηγεί την ιστορία των Λαών.

Διαφορετικά, όταν η εξουσία αποκόπτεται από τις λαϊκές ανάγκες, αργά ή γρήγορα βυθίζεται και ταυτόχρονα συμπαρασύρει και καταρρακώνει την έννοια της ανθρώπινης ύπαρξης και αξιοπρέπειας.

Προσωπικά, εκλαμβάνω την επιλογή μου στη θέση του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, σαν ανάγκη δημιουργίας και όχι διαχείρισης της πολιτικής.

Μέσα από αυτή την πολιτική δραστηριότητα του οργάνου θα παραχθούν νέα πολιτικά πρόσωπα, αξίες και προοπτικές για τον τόπο.

Φθάσαμε στην άκρη του νήματος.
Μας ταρακούνησαν τα γεγονότα.
Μας επέβαλαν να συνειδητοποιήσουμε ότι η άσκηση της πολιτικής, αργά αλλά σταθερά, χρόνια τώρα πέρασε στους “ειδικούς”

Η μικρή μας κοινωνία έμεινε άφωνη με την πολιτική εντολή για την επέλαση των ΜΑΤ εναντίον του Λαού!
Για το καλό του!

Η λογική των πραγμάτων επέβαλε όλοι οι Δήμαρχοι του Νομού και ο Νομάρχης, να παραταχθούν απέναντι από τα ΜΑΤ, αν μη τι άλλο, να προστατεύσουν την πηγαία εξουσία τους.

Και εν τέλει –όπως λέει ένας φίλος μου που σέβομαι την άποψή του και συμφωνώ εν προκειμένω- να “απαιτήσουν” τα ΜΑΤ να “κινηθούν” εναντίον όλων εκείνων, προηγούμενων, τωρινών και επόμενων, που είναι υπεύθυνοι για το Νοσοκομείο, για το Δικαστικό και Αστυνομικό Μέγαρο, για τις Φυλακές, για την αθλιότητα της λειτουργίας του Νοσοκομείου, των Δικαστηρίων, του Λιμενικού, της Αστυνομίας.

Αυτή είναι η πραγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!


ΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΕ ΠΑΣΟΚ