Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αρχίζει τις ενημερωτικές συναντήσεις για το ΕΣΠΑ

Ξεκινούν τη Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008 από την Κεφαλονιά οι ενημερωτικές συναντήσεις που διοργανώνει η Ενδιάμεση Διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών στους Νομούς της Περιφέρειας με αντικείμενο την ενημέρωση και συζήτηση των φορέων για την πορεία του ΕΣΠΑ 2007-2013, στο σκέλος που αφορά την Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών.
Όπως είναι γνωστό, το Ε.Π. «Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων» εγκρίθηκε από την Ευρ. Επιτροπή τον Νοέμβριο 2007 και ακολούθησαν στη συνέχεια όλες οι ενέργειες που είναι αναγκαίες για την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος. Επίσης έχει δρομολογηθεί η διαδικασία Πιστοποίησης της Διαχειριστικής Επάρκειας των δυνητικών Δικαιούχων του Προγράμματος και έχει προετοιμαστεί ένα Σχέδιο Εξειδίκευσης του Προγράμματος λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των φορέων αλλά και το ίδιο το εγκεκριμένο πρόγραμμα.
Μετά την Κεφαλονιά, θα ακολουθήσει η ημερίδα στην Κέρκυρα η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Ιουλίου στις 9.30π.μ. στην αίθουσα του Ιονικού Πολιτιστικού Κέντρου (Φαληράκι).
Την Παρασκευή 1 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα της Λευκάδας, στις 9.30π.μ. στην αίθουσα του ξενοδοχείου Ionian Star.

Tων ημερίδων θα προεδρεύσει ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών Σωτήρης Βόσδου ενώ τα στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής θα αναπτύξουν τα εξής θέματα:
α.. ενημέρωση για την πορεία του ΕΣΠΑ 2007-2013
β. ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για την Εξειδίκευση του προγράμματος, και
γ. ενημέρωση για τις διαδικασίες και την πορεία της Πιστοποίησης.
Θα ακολουθήσει το προσεχές διάστημα και η αντίστοιχη ημερίδα για το Νομό Ζακύνθου.