Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

Ικανοποιημένος για το Διαδημοτικό Φορέα Διαχείρισης Μικρών Λιμανιών ο Νομάρχης

Η απόφαση της ΤΕΔΚ να προχωρήσει στην ίδρυση φορέα που θα διαχειρίζεται τα μικρά λιμάνια του νησιού, βρήκε σύμφωνο τον Νομάρχη της Κέρκυρας κ. Στέφανο Πουλημένο, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορήθηκα την απόφαση της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων και των Δημάρχων της Κέρκυρας για την ίδρυση Διαδημοτικού Φορέα Διαχείρισης των μικρών λιμανιών του Νομού μας.
Τα λιμάνια αυτά, παραμένουν μέχρι σήμερα χωρίς Φορέα Διαχείρισης, είναι εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους, γίνεται ανεξέλεγκτη χρήση τους και επικρατεί σ’ αυτά καθεστώς ασυδοσίας.
Χαιρετίζω την απόφαση που θέλει να βάλει τέρμα σ’ αυτή την κατάσταση και δημιουργεί τις προϋποθέσεις όχι μόνο για τον έλεγχο αλλά και για σοβαρές επενδύσεις με άντληση πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα καθώς απαραίτητος όρος προς τούτο είναι η ύπαρξη Φορέα Διαχείρισης.
Τα μικρά λιμάνια, αναπόσπαστα στοιχεία της ζωής των Δήμων, τώρα πλέον θα αποτελούν και αντικείμενο της αρμοδιότητάς τους καλύπτοντας έτσι ένα κενό που πολύ συχνά απασχόλησε τις τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα τους ασχολούμενους με την αλιεία, τον τουρισμό και τις μικρές θαλάσσιες μεταφορές.»