Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

Το ΝΣ της ΚΝΕ συγχαίρει όσους έδωσαν εξετάσεις και θέτει τα θέματα της σπουδάζουσας νεολαίας

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κέρκυρας της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων. συγχαίρει όλους "τους μαθητές που συμμετείχατε στις πανελλαδικές εξετάσεις, για την προσπάθειά σας, καθώς και τους γονείς σας, που με κόπο, θυσίες και έξοδα στήριξαν τα παιδιά τους.
Μπορούν τα χρόνια που έρχονται, να είναι ωραία χρόνια! Να μάθετε πολλά, μα πάνω απ' όλα, μέσα από τις σπουδές ή τη δουλειά σας, να μάθετε να ακολουθείτε το δρόμο της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και της πάλης!
Είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε, ότι θα συναντηθούμε στις νέες όμορφες μάχες που είναι μπροστά, που αξίζει να τις δώσουμε με αισιοδοξία και θέληση όλοι μαζί, απ' όποια θέση κι αν βρισκόμαστε, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι για το δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή.
Αυτή θα είναι η απάντηση στα εμπόδια που θα συνεχίζουν να βάζουν μπροστά μας. Οι λαϊκές οικογένειες των παιδιών που ξεκινούν τις σπουδές τους στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ, βρίσκονται ήδη αντιμέτωπες με το τεράστιο κόστος για τη στέγαση, τη σίτιση, τα συγγράμματα, συνολικά για τη φοίτηση. Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας στο δρόμο του ΠΑΣΟΚ, προωθεί την αναγνώριση των τίτλων που δίνουν τα ιδιωτικά ψευτοπανεπιστήμια, ανοίγοντας το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση και στην υποβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων. Ταυτόχρονα, οι μεγαλοεπιχειρηματίες – ιδιοκτήτες των κάθε είδους κέντρων κατάρτισης, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, διαφημίζουν τα πανάκριβα «προϊόντά» τους και υπόσχονται δήθεν «βέβαιη καριέρα».
Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας και τα μέλη της θα είναι μπροστά στις μάχες που έρχονται. Στον αγώνα για να μην περάσουν τα νέα αντιδραστικά μέτρα. Στην πάλη για το σχολείο και τις σπουδές που έχουν ανάγκη και δικαιούνται τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Στην πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους. Με τα μάτια στραμμένα στην όμορφη και δημιουργική ζωή που αξίζει να κατακτήσουμε!
Αθήνα, 26 Αυγούστου 2008"