Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Το ΠΑΣΟΚ καταδίκασε τα επεισόδια σε βάρος του Δημάρχου Λευκιμμαίων αλλά και τις δηλώσεις Χαραλάμπους!!!

Τα επεισόδια στη Λευκίμμη καταδίκασε ο Γρ. της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ κ. Χρυσ. Μπούκας αλλά και τις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά ο Βουλευτής του ΚΚΕ κ. Χαραλάμπους.
Ειδικότερα, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου του Δ. Λευκιμμαίων, εγέρθηκαν αιτιάσεις σύμφωνα με τις οποίες υπήρχε απόφαση του σώματος περί μη σύγκλισης και συνεδρίασης του όσο καιρό θα παρέμεναν τα ΜΑΤ στη Λευκίμμη. Η εύθραυστη απαρτία που είχε επιτευχθεί τινάχθηκε στον αέρα και οι κάτοικοι άχισαν να διαμαρτύρονται προς τον Δήμαρχο Λευκιμμαίων κ. Σπ. Γατσούλη. Εκείνος ζήτησε αστυνομική προστασία 20 τουλάχιστον αστυνομικών καθώς δέθχηκε αυγά και γιαούρτια. Στη συνέχεια, ο κ. Γατσούλης επισκέφθηκε το ΑΤ Λευκίμμης και υπέβαλλε μηνύσεις. Δύο άτομα συνελήφθησαν από τις αρχές.
Εξάλλου, στις δηλώσεις του ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Χαραλάμπους, αποστάσεις κράτησε από τα επεισόδια, λέγοντας ότι δεν συμφωνεί με τέτοιες ενέργειες, ενώ παράλληλα επέκρινε τον Δήμαρχο Λευκιμμαίων για τη στάση του, να καλέσει δηλαδή την αστυνομία, αλλά και τις γενόμενες δύο συλλήψεις.
Οι δύο αφέθησαν λίγο αργότερα ελεύθεροι.
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ κ. Χρυσόστομος Μπούκας, ο οποίος σε γραπτή του δήλωση αναφέρει:
"Το ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας καταδικάζει απερίφραστα μεμονωμένες ενέργειες ελάχιστων ατόμων που επιτίθενται σε δημοκρατικούς θεσμούς όπως εκείνον του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκιμμαίων, ιδιαίτερα στην ύψιστη λειτουργία του, της συνεδρίασης και του πολιτικού διαλόγου.
Θέσεις, επιχειρήματα, αντιπαραθέσεις και αντιθέσεις μέσα σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο, αυτό του πολιτικού διαλόγου, είναι το πλαίσιο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών.
Οι φυσικοί αυτουργοί των εκτρόπων, είναι άτομα “αναλώσιμα” που οπλίζονται και φανατίζονται από ηθικούς αυτουργούς.
Τους ηθικούς αυτουργούς πρωτίστως πρέπει η τοπική κοινωνία να ανιχνεύσει, να απομονώσει και να καταδικάσει πολιτικά και κοινωνικά.
Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες δηλώσεις του βουλευτή του ΚΚΕ Κέρκυρας κ. Χαραλάμπους, ο οποίος υιοθέτησε αμερικάνικες ενέργειες φαρ-ουέστ ελάχιστων ατόμων.
Οι δηλώσεις αυτές πυροδοτούν απολίτικες και αντιδημοκρατικές πρακτικές.
Χαρακτηρίζουμε επικίνδυνο κατήφορο τέτοιες δηλώσεις.
Είναι λυπηρό για την κοινωνία μας και τα προβλήματά της, ένας βουλευτής με τη στάση και τις δηλώσεις του να γίνεται υποχείριο των ηθικών αυτουργών που δεν βγαίνουν στο φως να δηλώσουν ευθέως τις προτάσεις και τις επιδιώξεις τους.
Οδηγούν την κοινωνία σε αδιέξοδα για να αποκτήσουν ρόλο.
Εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι τους.
Δεν πρόκειται να συνεχίσουμε έναν κοινωνικά ανώφελο διάλογο που αποπροσανατολίζει το λαό από τα πραγματικά προβλήματά του.
Αυτός ο ρόλος ανήκει σε άλλους.
Τους τον χαρίζουμε.
Το ΠΑΣΟΚ έχει μπροστά του αγώνες που στόχο έχουν να δώσουν προοπτική στην αγωνία των πολιτών σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει.
Εμείς, αυτό θεωρούμε δημιουργικό ρόλο".