Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Ευτυχώς υπάρχει και η ΕΤΙΝ- Αύξηση παρουσιάζει η τουριστική κίνηση από την Πολωνία

Στο Μέγαρο Πολιτισμού και Επιστημών της Βαρσοβίας πραγματοποιήθηκε η διεθνής τουριστική έκθεση (TT Warsow 2008).
Η Πολωνία αποτελεί σημαντική αγορά για την τουριστική οικονομία.
Η Ελλάδα είναι πρώτη στις προτιμήσεις των Πολωνών και ακολουθούν η Ισπανία και η Ιταλία με δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς την Κρήτη, τη Ρόδο και τα νησιά του Ιονίου που παρουσίασαν σημαντική αύξηση.
Στην Κέρκυρα το 2007 αφίχθησαν 5.109 Πολωνοί ενώ έως τον Αύγουστο του 2008 αφίχθησαν 8.908 , άνοδος 74,4%.
Στη Ζάκυνθο το 2007 αφίχθησαν 6.355, ενώ έως τον Αύγουστο του 2008 αφίχθησαν 10.337, άνοδος 62,6%.
Για τους ελληνικούς προορισμούς η Πολωνία είναι μια πηγή από την οποία καλύπτονται σημαντικά μερίδια απωλειών της Βρετανικής αγοράς.
Τίποτα προς το παρόν δεν δείχνει να αλλάζει αυτό το ρεύμα καθώς σύμφωνα με τον κ. Θεοδώρου Δ/ντη του ΕΟΤ κρατών κεντρικής Ευρώπης το Ελληνικό κράτος με κινήσεις στοχευόμενης προβολής ενισχύει την θέση του μη αφήνοντας πολλά περιθώρια στους ανταγωνιστές.
Για το 2009 τα μηνύματα είναι θετικά με διαφαινόμενη περαιτέρω αύξηση τουριστών.
Το περίπτερο της ΠΙΝ επισκέφθηκαν Τ.Ο, τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι.

Με πρωτοβουλία του ΓΓ της ΠΙΝ και προέδρου της ΕΤΙΝ κ. Σωτήριου Βόσδου σε συνεργασία με την Ελληνική πρεσβεία ένας σημαντικός αριθμός (17) δημοσιογράφων μελών της Ενωσης Συντακτών Ημερησίου Τύπου της Πολωνίας επί των Τουριστικών θεμάτων θα επισκεφθεί τα Ιόνια Νησιά.
Στις επαφές της ΕΤΙΝ καθορίστηκε ο χρόνος που θα πραγματοποιηθεί η αποστολή στα Ιόνια, το πρώτο εξάμηνο του 2009.
Παράλληλα ο Δημοσιογράφος επί των πολιτιστικών θεμάτων της πρώτης σε κυκλοφορία εφημερίδας Super Express ενημερώθηκε για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Ιόνια μέσω του «Οδηγού των πολιτιστικών εκδηλώσεων 2008» της ΠΙΝ και προτίθεται να επισκεφθεί τα Ιόνια νησιά για να καλύψει μέρος των Πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
Ο Εκδότης το περιοδικού Η2Ο που εξειδικεύεται σε Θαλάσσιο τουρισμό χαρακτήρισε «εξαιρετικό εργαλείο» την έκδοση των Ιονίων «Πλοηγός Ιονίου» .
Αριθμός τευχών θα σταλεί στο περιοδικό για αναδημοσίευση πληροφοριών και προώθησης του σε ενδιαφερόμενους ενώ πρότεινε, λόγω του ότι οι Πολωνοί είναι λάτρεις του Θαλάσσιου τουρισμού , την έκδοση του στα Πολωνικά.
Την ευθύνη του περιπτέρου είχε η ΕΤΙΝ.
Παρεστησαν για τη Νομαρχία Κέρκυρας οι κ. Γ.Κάφυρης και Ι.Λέσσης,για τη Ζάκυνθο οι κ. Ν.Γιακουμέλλος, Π.Στραβοπόδης και Ε.Καρούσης.
Σημαντική ήταν η παρουσία των ΚΕΤΑ Ιονίων Νησιών με εκπρόσωπο τον κ. Σ.Βαλσάμη.