Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Επιτυχές σεμινάριο στο Μπάρι της Ιταλίας

Πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία, στην έδρα του Πανεπιστημίου του Μπάρι επιμορφωτικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο του προγράμματος "Δια μέσου του θεάματος: Ιταλο-ελληνικό υπερμεσικό αρχείο σε δίκτυο" Interreg III A Ελλάδα-Ιταλία 2000-2006, όπου η Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών συμμετέχει ως εταίρος.
Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός πιλοτικού ψηφιακού αρχείου με θέματα συναφή με την πολιτιστική κληρονομιά κοινού ιταλο-ελληνικού ενδιαφέροντος, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε κλειστό δίκτυο συμμετεχουσών κρατικών βιβλιοθηκών
Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου οι παραβρισκόμενοι παρακολούθησαν αποσπάσματα από Ιταλικές παραστάσεις καθώς και από συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών .
Επικεφαλής εταίρος του προγράμματος είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο Απουλίας-Τομέας Βιβλιοθήκης, ενώ μετέχουν ως εταίροι το Πανεπιστήμιο Μπάρι, το Κρατικό Θέατρο Απουλίας, το Λυρικό Συμφωνικό Ίδρυμα Πετρουτσέλι, η Επαρχία Μπρίντιζι, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Ανάλογο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε και από το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενημερώνοντας του φορείς της εκπαίδευσης για την λειτουργία και την χρήση του υπερμεσικού αρχείου.
Με την συμμετοχή της στην δημιουργία του υπερμεσικού αρχείου η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στοχεύει να συνεισφέρει στην ανάδειξη- διάδοση του Ελληνικού θεάτρου και πολιτισμού αλλά και στην δημιουργία ενός αξιόλογου υλικού που θα προωθήσει την κριτικο-ιστορική και λογοτεχνική έρευνα σε σχολεία και πανεπιστήμια αλλά και στις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ ιταλικών και ελληνικών ιδρυμάτων.
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα παραδώσει στους εταίρους συνολικά 12 dvds αντιπροσωπευτικά του Ελληνικού θεάτρου.