Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Η Α. Γκερέκου πήρε μέρος στη σύσκεψη που οργάνωσε ο ΣΕΤΕ στη Ρόδο

Επίσκεψη της πολιτικής εκπροσώπου για θέματα Τουρισμού κ. Άντζελας Γκερέκου στη Ρόδο

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεών της σε περιοχές της περιφέρειας που αποτελούν σημαντικούς πόλους εισερχομένου τουρισμού, η πολιτική εκπρόσωπος για θέματα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ κ. Άντζελα Γκερέκου, πραγματοποίησε επίσκεψη στις 26.9.2008 στη Ρόδο. Η κ. Γκερέκου συμμετείχε σε σύσκεψη με εκπροσώπους όλων των θεσμικών φορέων του νησιού, περιόδευσε στις τουριστικές περιοχές του νησιού και έλαβε μέρος στην περιφερειακή εκδήλωση που διοργάνωνε στη Ρόδο ο ΣΕΤΕ, το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Σε συνέντευξη τύπου σε εκπροσώπους των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης της Ρόδου, η κ. Γκερέκου επισήμανε ότι επέλεξε το συγκεκριμένο χρόνο, προς το κλείσιμο της φετινής τουριστικής σεζόν, για την επίσκεψή της «για να μπορούμε να έχουμε όλοι μας μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, ως προς το τι έγινε και τι (κυρίως) δεν έγινε σχετικά με την τουριστική κίνηση». Σχολιάζοντας τα συνολικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα της φετινής τουριστικής κίνησης, η κ. Γκερέκου ανέφερε τα εξής: «Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης ο κ. Σπηλιωτόπουλος, μας ζητά να…«πανηγυρίσουμε» τη «μεγάλη επιτυχία» του ότι καταφέραμε να μείνουμε «πτωτικά στάσιμοι» - δηλαδή να «πανηγυρίσουμε» το ότι δεν είχαμε ολέθρια αποτελέσματα αλλά περίπου βρεθήκαμε να είμαστε στάσιμοι σε σχέση με τα – πτωτικά – περσινά αποτελέσματα. Για εμάς η λογική αυτή, είναι επιεικώς απαράδεκτη. Η παγκόσμια οικονομική ύφεση και η ακρίβεια, είναι μεν δεδομένα προβλήματα αλλά δεν μπορεί να αποτελούν ούτε άλλοθι για την πλήρη αδράνεια, ούτε να μας επηρεάζουν σε υπερ-πολλαπλάσιο βαθμό από ότι επηρεάζουν τους ανταγωνιστές μας στον κλάδο του Τουρισμού στη Μεσόγειο. Εδώ όμως, ο «πήχης» μπήκε εξ’ αρχής χαμηλά για ένα πολύ απλό λόγο: γιατί όλοι οι Κυβερνητικοί παράγοντες (και ειδικά το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης φυσικά), γνώριζαν πολύ καλά ότι δεν είχαν κάνει καμία προεργασία, δεν είχαν κανέναν απολύτως σχεδιασμό, δεν είχαν καμία απολύτως κεντρική πολιτική για τον Τουρισμό και οι συναρμόδιοι Υπουργοί δεν είχαν καμία απολύτως μεταξύ τους συνεργασία για το παραμικρό».

Στο χαιρετισμός της στην περιφερειακή εκδήλωσης του ΣΕΤΕ, η κ. Γκερέκου τόνισε ότι «στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει πλέον μια εντελώς διαφορετική αντίληψη και προσέγγιση για το θέμα του Τουρισμού – η οποία και θα καταγραφεί πλήρως, μέσα από την πρωτεύουσα θέση που θα καταλάβει ο Τουρισμός στο αναλυτικό Κυβερνητικό Πρόγραμμα το οποίο θα καταθέσουμε. Στο θέμα του Τουρισμού, επιθυμούμε πλέον ένα και μόνο πράγμα: να είμαστε αποτελεσματικοί και να δώσουμε άμεσες και ορατές λύσεις στα δεδομένα προβλήματα που υπάρχουν. Είμαστε διατεθειμένοι και δεσμευόμαστε για να κάνουμε όλα όσα πρέπει, όχι απλά για συνεχίσει να “φυτοζωεί” ο Ελληνικός Τουρισμός αλλά για να “απογειωθεί”».

Τέλος, σε δηλώσεις της σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η κ. Γκερέκου επισήμανε ότι ο Τουρισμός βρίσκεται στις χαμηλότερες θέσεις στη λίστα προτεραιοτήτων της Κυβέρνησης της ΝΔ και αντί για το αναμενόμενο ενδιαφέρον από πλευράς Πολιτείας, υπάρχουν αποσπασματικές πολιτικές και παντελής έλλειψη συντονισμού, χαρακτηριστική έλλειψη παραγωγής νομοθετικού έργου και εν τέλει, πλήρης αδιαφορία για το μέλλον και την πορεία του Ελληνικού Τουρισμού. «Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τη συγκεκριμένη Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, στη χώρα μας απεργούν, για πρώτη φορά στην ιστορία του κλάδου τους, τα ταξιδιωτικά γραφεία και οι πράκτορες, όπως άλλωστε έκαναν πριν από λίγες μέρες και οι χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι», τόνισε η κ. Γκερέκου.