Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΜΜΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


Στην εποχή των σπηλαίων ζει η Κέρκυρα εδώ και πολύ καιρό. Τότε οι άνθρωποι επικοινωνούσαν με σήματα καπνού, τότε όμως- ο ΟΤΕ της εποχής- δεν μπορούσε να τους κόψει τη σύνδεση, δεν πλήρωναν πάγια αλλά και η απειλή ήταν η ίδια: η φωτιά δεν άναβε αν έβρεχε.
Την ίδια δικαιολογία προβάλλει και σήμερα ο ΟΤΕ! Τα χιλιάδες τηλέφωνα που είναι κομμένα σε όλο το νομό, έχουν την εξήγησή τους στις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών που επηρέασαν όσα δίκτυα ήταν πεπαλαιωμένα. Σε άλλες περιπτώσεις, αιτία είναι κάποια από εκτελούμενα έργα και πάει λέγοντας.
Πέρα από αυτά, να θυμίσουμε ότι πρόσφατα η κυβέρνηση αποφάσισε να πουλήσει σημαντικό μερίδιο του ΟΤΕ στους Γερμανούς. Στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης της επιχείρησης, ξενοικιάστηκε το κτίριο της οδού Μαντζάρου και ο ΟΤΕ περιορίστηκε στο κτίριο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Εκτοτε, οι πολίτες για τις συναλλαγές τους προσέρχονται στις νέες εγκαταστάσεις, όπου στεγάζονται οι τεχνικές υπηρεσίες.
Στο μεταξύ, όπως είπαμε, τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στην Κέρκυρα καθώς χιλιάδες σταθερά τηλέφωνα είναι κομμένα. Ηδη από την Παρασκευή, τουλάχιστον 1.000- 2.500 τηλέφωνα τουλάχιστον, είναι κομμένα σε όλο το νομό.
Η καθυστέρηση αποκατάστασης του δικτύου είναι αρκετά μεγάλη. Στην πρωτεύουσα του νομού, περιοχές που απέχουν μόλις 300 μέτρα από τον ΟΤΕ, μπαίνουν στην 5η μέρα χωρίς τηλέφωνο και χωρίς σύνδεση ίντερνετ.
Σε άλλες περιοχές αναφέρονται περιπτώσεις που η τηλεφωνική επικοινωνία είναι κομμένη μέχρι και τρεις μήνες.
Μέχρι και χθες από τον ΟΤΕ δεν είχε εκδοθεί δελτίο τύπου, ενημερωτικό των λόγων που έχουν συμβεί διακοπές στην επικοινωνία τέτοιας έκτασης στο νομό, αλλά και ούτε πότε προβλέπεται να αποκατασταθούν οι ζημιές.
«Περιμένουμε να σταματήσουν οι βροχές» λένε αρμόδιοι του ΟΤΕ που ρωτήθηκαν σχετικά. Πέραν τούτου, κανείς δεν ξέρει κάτι παραπάνω.
Στο μεταξύ τα πάγια ο κόσμος τα πληρώνει μία χαρά. Φυσικά και δεν πρόκειται να αφαιρεθεί από αυτά ούτε ένα ευρώ. Πάλι ο κόσμος θα πληρώσει κανονικά το λογαριασμό, λες και οι υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνει τα πάγια παρέχονται χωρίς προβλήματα.
Τα ερωτήματα τώρα που τίθενται είναι, αν, μετά τη διακοπή, θα αποκτήσει ο Νομός καινούριο δίκτυο κι ακόμα αν οι χιλιάδες των καταναλωτών- πελατών του οργανισμού- δικαιούνται ένα δελτίο τύπου, μία εξήγηση, μία συγνώμη, κάτι, τέλος πάντων;