Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Ξέσπασε ενδονεοδημοκρατικός καυγάς για τον ΟΛΚΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με δηλώσεις στελέχους του ΔΣ του ΟΛΚΕ για τα ακριβά τέλη ελλιμενισμού στο λιμάνι της Κέρκυρας. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Με ιδιαίτερη έκπληξη παρακολουθήσαμε την λανθασμένη τοποθέτηση μέλους του Δ.Σ του ΟΛΚΕ, που έδωσε την εντύπωση ότι έχει ευθύνες η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία, για τα ακριβά τέλη ελλιμενισμού του Λιμένα της Κέρκυρας.
Η αλήθεια είναι ότι, την αποκλειστική ευθύνη για τον καθορισμό των τελών ελλιμενισμού την έχει το Δ..Σ της Ανωνύμου Εταιρίας του Ο.Λ.ΚΕ., όπως και τα αντίστοιχα Δ.Σ των υπολοίπων Οργανισμών Λιμένων, που είναι Ανώνυμες Εταιρίες.
Η Κυβέρνηση για τυπικούς λόγους, απλά επικυρώνει τις όποιες εισηγήσεις - αποφάσεις των Δ.Σ. των ως άνω Ανωνύμων Εταιριών.
Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία ή πληροφορία, αποτελεί προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών, προσπάθεια σύγχυσης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και τέλος προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών στην Κυβέρνηση.
Προφανώς η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, έχει την ευθύνη του ορισμού των μελών του Δ.Σ του Ο.Λ.ΚΕ., αλλά η ευθύνη της τιμολογιακής πολιτικής, ανήκει αποκλειστικά στα μέλη του Δ.Σ
Έκπληξη επίσης αποτελεί για όλους μας, το γεγονός ότι, το Λιμάνι της Κέρκυρας, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν εσχάτως το φως της δημοσιότητας, έχει από τα πιο ακριβά τέλη ελλιμενισμού στην Ελλάδα. Αποτέλεσμα δε αυτού του γεγονότος, όπως ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί, είναι το Λιμάνι – πηγή ζωής για την Κέρκυρα - να καθίσταται λιγότερο ανταγωνιστικό απέναντι σε άλλα λιμάνια της ευρύτερης περιοχής, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία (προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων αλλά και άλλων πλοίων).
Σε μια δύσκολη περίοδο και για τον Κερκυραϊκό τουρισμό και την τοπική μας οικονομία, θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση όλων μας, να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, έτσι που με ομοθυμία αλλά και με υπευθυνότητα, να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την επερχόμενη οικονομική κρίση.
Η προσωρινή μείωση των τελών ελλιμενισμού, που θα βοηθήσει σημαντικά την Κερκυραϊκή οικονομία, δεν πρόκειται να καταστρέψει την έτσι κι αλλιώς επιτυχημένη πορεία που έχει στα έσοδά του ο Ο.Λ.ΚΕ.
Τα μέτρα που λαμβάνονται παγκοσμίως εν όψει της κρίσης από Κυβερνήσεις, Οργανισμούς. Επιχειρήσεις κ.λ.π. δεν είναι τυχαία.
Και φυσικά ο Ο.Λ.ΚΕ. δεν μπορεί να μένει εκτός κλίματος…».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΚΚΑΣ