Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Ημερίδα στους Παξούς για το πρόγραμμα ΤΕΜΠΜΕ

Πραγματοποιήθηκε στους Παξούς Ημερίδα με θέμα : «Λειτουργία του Προγράμματος ΤΕΜΠΜΕ και προβλήματα του επαγγελματικού κόσμου των Παξών».
Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Παξών ,σε συνεργασία με το Επιμελητήριο της Κέρκυρας.
Κύριος ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του ΤΕΜΠΜΕ κ.Δομένικος ,ο οποίος ανέλυσε το πρόγραμμα χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του ΤΕΜΠΜΕ και παράλληλα ανακοίνωσε την έναρξη και δεύτερου προγράμματος με ευνοϊκότερους όρους για τις επιχειρήσεις που θα θελήσουν να ενταχθούν.
Εκ μέρους του Επιμελητηρίου παρέστησαν ο Πρόεδρος κ.Γ.Χονδρογιάννης ,ο Αντιπρόεδρος κ.Κ .Κασταμονίτης , ο Γ.Γραμματέας κ.Α.Γαστεράτος ,καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.
Ο κ.Χονδρογιάννης ανέλυσε στους παρευρισκομένους τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου ,ιδιαίτερα; Τη δυνατότητα δωρεάν διαφήμισης που έχουν τα μέλη , μέσω του portal που πρόσφατα δημιουργήθηκε , ενώ ανακοίνωσε και την πραγματοποίηση και άλλης εκδήλωσης στους Παξούς με θέμα τα έργα του ΕΣΠΑ και τις δυνατότητες που παρέχονται για τους επαγγελματίες.
Ο Γ.Γραμματέας του Επιμελητηρίου κ.Αλέξανδρος .Γαστεράτος αναφέρθηκε στην ύπαρξη δύο προγραμμάτων του ΕΟΜΕΧ ,Νεανική και Γυναικεία Επιχειρηματικότητα .
Ο Β Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου .
Η ανταπόκριση των παρισταμένων που κατέκλυσαν το χώρο της εκδήλωσης ήταν ιδιαίτερα θετική και επιδοκιμαστική για το συνολικό σχέδιο δράσης και ενεργειών της Διοίκησης του Επιμελητηρίου.
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Παξών κ.Μπογδάνος ,ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παξών κ.Αρβανιτάκης ,τα μέλη του ΔΣ και πλήθος επαγγελματιών του νησιού.