Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Και νέα απεργία ετοιμάζει η ΑΔΕΔΥ στις 14 Μαΐου

Η ΑΔΕΔΥ ετοιμάζεται για νέα 24ωρη απεργία στα μέσα Μαϊου. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής:
«Η ένταση της κρίσης οδηγεί από το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων στο Δημόσιο και τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, στη μείωση των μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο αλλά και τη μείωση της απασχόλησης.
Η εισοδηματική πολιτική του 2009 επιφέρει κατακόρυφη μείωση των μισθών για τα επόμενα χρόνια. Τα νέα μέτρα που ετοιμάζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελληνική Κυβέρνηση μετά και την τελευταία έκθεση για την ελληνική οικονομία κλιμακώνουν επικίνδυνα τις εξελίξεις και τα σενάρια για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους ανέργους.
• Η απώλεια ήδη πολλών δισεκατομμυρίων ΕΥΡΩ από τα αποθεματικά των Ταμείων σε συνδυασμό με τη μείωση των μισθών και την αύξηση της ανεργίας, οδηγεί κάτω από τα «όρια ασφαλείας» τα διαθέσιμα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων. Αυτή η κατάσταση σε ορίζοντα τετραετίας μετατρέπει τις σημερινές δυσκολίες σε εφιαλτική εικόνα με μορφή πολλαπλών αδιεξόδων για την Κοινωνική Ασφάλιση.
• Η επανέκδοση των πολιτικών ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αποτελεί απροκάλυπτη, προκλητική, πολιτική για τη μεταβίβαση του κόστους της κρίσης στους εργαζόμενους και θα βαθύνει τη γενικευμένη κρίση του βιοτικού επιπέδου για όλους αλλά ιδιαίτερα για το 35-40% του πληθυσμού που αντιμετωπίζει (ήδη σε σημαντικό ποσοστό) τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
• Σήμερα είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι απέναντι στα «περιοδικά κύματα» εμφάνισης και ενσωμάτωσης όλο και πιο αρνητικών δεδομένων για το εισόδημα, την εργασία, τις εργασιακές σχέσεις και την κοινωνική ασφάλιση, να εντείνουν και να μετατρέψουν τους αγώνες σε ένα «διαρκές κύμα» αντιμετώπισης, ανατροπής, αλλαγής αυτών των πολιτικών.
• Η ανασύσταση του «καζινο-καπιταλισμού» αποτελεί νέα αδιέξοδη στρατηγική μέσα στον κύκλο της κρίσης και στο παιχνίδι του χρόνου που οι υπαίτιοι προσπαθούν να διασώσουν τα κέρδη τους, ενώ ο κίνδυνος της ολικής καταστροφής κάθε εγγύησης αξιοπρεπούς διαβίωσης, κάθε εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματος, των κοινωνικών υπηρεσιών και των δημοσίων αγαθών είναι άμεσος.
• Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να ανταποκριθεί με συνεχείς αγωνιστικές και απεργιακές μορφές, να υπερβεί αδυναμίες και να ενώσει δυνάμεις για να δυναμώσει με άμεση αποτελεσματικότητα τους αγώνες του.
Τα πράγματα δεν είναι απλά δύσκολα, είναι χειρότερα απ’ ότι εμφανίζονται. Η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης αντί να λύνει προβλήματα, συσσωρεύει. Η ελπίδα είναι στον αγώνα.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση του Γενικού της Συμβουλίου προχωρά στις 14 Μαίου, ημέρα Πέμπτη, σε 24ωρη απεργία στο Δημόσιο και κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
1Άμεση επιχορήγηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.
2. Πραγματικές αυξήσεις, ανατροπή της πολιτικής λιτότητας και της μόνιμης μείωσης των μισθών και των συντάξεων.
3. Ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο. Κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ :
1. Για στελέχωση, χρηματοδότηση των Δημοσίων Υπηρεσιών και ιδιαίτερα των Κοινωνικών (υγεία, πρόνοια, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση).
2. Για δίκαιο, αναδιανεμητικό, σταθερό φορολογικό σύστημα, απέναντι και κατά της νέας φοροεπιδρομής που έρχεται με τη νέα αύξηση της έμμεσης φορολογίας.
3. Για αύξηση των οικογενειακών και κοινωνικών επιδομάτων.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:
•Για ένα νέο μοντέλο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης με πυρήνα την κοινωνική συνοχή (μισθοί / συντάξεις, απασχόληση, κοινωνική ασφάλιση) και επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες των ανθρώπων.
•Για μια αξιοκρατική, ποιοτική, αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση για την κοινωνία και την πρόοδό της και όχι για το πελατειακό, κομματικό, διαμεσολαβητικό σύστημα και πλέγμα.
•Για δημόσια, αναβαθμισμένη αποεμπορευματοποιημένη υγεία, παιδεία, πρόνοια. Για τη χρηματοδοτική υποστήριξη της κοινωνικής ασφάλισης.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ήδη επεξεργάζεται το πλαίσιο των διεκδικήσεών της για την κατοχύρωση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης που η πρόσφατη απόφαση του ΔΕΚ αμφισβήτησε (εισάγει τη θεώρησή του ως επαγγελματική) και το ολοκληρώνει έως το τέλος Ιουνίου. Παράλληλα συνεχίζει τις αγωνιστικές της παρεμβάσεις για το Ταμείο Πρόνοιας».