Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Μήνυμα της ΝΕ του ΚΚΕ για την εργατική Πρωτομαγιά 2009

Ενόψει της ημέρας της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η ΝΕ του ΚΚΕ Κέρκυρας έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση: «Ψηλά τις τιμημένες σημαίες της τάξης μας! Συμμαχία με τη μικρομεσαία αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους!
Αντεπίθεση για να πληρώσουν την κρίση τα μονοπώλια! Οι εργαζόμενοι μπορούν δίχως τους κεφαλαιοκράτες! Οι κεφαλαιοκράτες δεν μπορούν ούτε στιγμή δίχως τους εργαζόμενους! Ισχυρό ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές!
Ήρθε η ώρα να νιώσουν τη δύναμη μας, ήρθε η ώρα να μας φοβηθούν η ΕΕ, η πλουτοκρατία, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που τις υπηρετούν. Έχουμε το δίκιο. Ρεαλιστικό είναι ό,τι συμφέρει το λαό. Είναι επιτακτικό να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων τώρα! Να αποδυναμώσουμε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Να ισχυροποιήσουμε το ταξικό εργατικό κίνημα! Να παραμεριστούν στη δράση οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που οδήγησαν το εργατικό κίνημα στον εκφυλισμό, στο συμβιβασμό και στην υποταγή στα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ισχυρό ΚΚΕ και αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο!
Πληρώσαμε την τεράστια ανάπτυξη και τη συσσώρευση ασύλληπτων κερδών! Να μην πληρώσουμε και την κρίση του καπιταλισμού! Εμείς δημιουργούμε τον πλούτο που υπάρχει, τα εργοστάσια, τα καράβια, τα καταναλωτικά αγαθά, τα πάντα. Αλλά το μόχθο τον κλέβουν οι λίγοι, η πλουτοκρατία, γιατί έχουν την ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και την εξουσία.
Να υπερασπιστούμε μαχητικά στοιχειώδεις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, το μέλλον των παιδιών μας. Δουλειά για όλους, σταθερή και με αξιοπρεπή αμοιβή, δωρεάν κοινωνικές παροχές, ελεύθερο χρόνο. Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, γιατί ο πλούτος είναι τεράστιος, αλλά και τα μέσα για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Τώρα να βάλουμε τις βάσεις για αλλαγές και ανατροπές, να δημιουργήσουμε τους όρους για να διεκδικήσουμε και την ιδιοκτησία και τη διεύθυνση αυτού του πλούτου. Να διεκδικήσουμε τη λαϊκή εξουσία! Η με τα μονοπώλια ή με τον λαό! Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Έχει συγκεντρωθεί αρκετή πείρα.
Κρίνεται κάθε μέρα ποιο κόμμα είναι με τα λαϊκά συμφέροντα και ποιο τα πολεμά. Κρίνεται κάθε μέρα και επί πολλά χρόνια η ΕΕ. Αποδείχθηκε: Πρόκειται για ένωση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και των κρατών τους, με τη στήριξη όλων των κομμάτων, φιλελεύθερων, σοσιαλδημοκρατικών, δήθεν ανανεωτικών. Είναι τα κόμματα που ψήφισαν το Μάαστριχ. Αυτό πληρώνουμε σήμερα, γιατί τα πάντα υποτάσσονται μόνο σε ένα σκοπό, στο κέρδος.
Η ΕΕ είναι λυκοσυμμαχία. Τα κράτη μέλη της ανταγωνίζονται για τη λεία, όμως ενιαία εφαρμόζουν τη φιλομονοπωλιακή πολιτική εναντίον όλων των λαών, συμμετέχουν στους άδικους πολέμους, θωρακίζονται με νέα μέσα καταστολής των λαϊκών κινημάτων. Τιμώρησε τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Σου είπαν ψέματα για το Μάαστριχ, την ΟΝΕ, τη «σύγκλιση των οικονομιών». Και τώρα σου λένε ψέματα για την κρίση.
Κρύβουν ότι είναι κρίση του καπιταλισμού, γιατί η πολιτική τους βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες των λαών.
Ρήξη με τα κόμματα που συναποφάσισαν την αντεργατική γραμμή της ΕΕ και με την καταδίκη τους στις ευρωεκλογές. Ψηφίστε με ταξικά κριτήρια! Ο,τι συμφέρει την πλουτοκρατία, ζημιώνει την εργατική τάξη.
Ο αντικομμουνισμός ξανασήκωσε κεφάλι και στην ΕΕ και στην Ελλάδα. Ξαναγυρίζουν την πολιτική ζωή στη δεκαετία του ‘50, με πρωτοστάτη την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Ο αντικομμουνισμός είναι όπλο του κεφαλαίου. Δεν στρέφεται μόνο κατά του ΚΚΕ, του μόνου κόμματος που αντιπαλεύει την αστική τάξη και τα κόμματα της, τον οπορτουνισμό και τη συνθηκολόγηση. Στρέφεται κατά της ριζοσπαστικοποίησης εργαζομένων που πίστεψαν στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ και βλέπουν ότι παραπλανήθηκαν. Ο αντικομμουνισμός στρέφεται κατά του λαϊκού κινήματος. Αυτό φοβούνται οι εμπνευστές και καθοδηγητές της αντικομμουνιστικής χυδαιότητας. Δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν με τις θέσεις και την πολιτική του ΚΚΕ και ανασύρουν τα καταδικασμένα στη λαϊκή συνείδηση «κονσερβοκούτια».
Πρέπει να πάρουν απάντηση από κάθε εργαζόμενο. Πρέπει να πληρώσουν γιατί προσβάλλουν τη νοημοσύνη του λαού, γιατί τον εμπαίζουν και επιχειρούν να τον αποπροσανατολίσουν, για να γίνει βορά των αντιλαϊκών σχεδιασμών.
Το ΚΚΕ, όχι μόνο δεν κρύβει τους σκοπούς του, αλλά και παλεύει ανοιχτά με συνέπεια, για να γίνουν κτήμα του λαού οι κατακτήσεις και τα επιτεύγματα της επιστήμης και του πολιτισμού.
Ποτέ δεν το κρύψαμε: Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη! Το δίκιο των καταπιεσμένων!
Του άνεργου, του νεολαίου που δουλεύει για λίγα ευρώ, της γυναίκας που την τσαλαπατάνε, του αρρώστου που τον γδέρνουν για να γιατροπορευτεί, του μαθητή που τον πετάνε από το σχολείο, των νέων ζευγαριών που σκέπτονται ακόμα κι αν θα κάνουν ένα παιδί, των χιλιάδων ομήρων των τραπεζών, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων. Νόμος είναι το δίκιο των μεταναστών που ζούνε στις τρώγλες και στους δρόμους.
Δεν φοβόμαστε! Δήλωση μετανοίας το ΚΚΕ δεν έκανε ούτε θα κάνει!
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες: Εμπρός να προχωρήσουμε τη λαϊκή συμμαχία! Μαζί με όλα τα θύματα των μονοπωλίων και της αντιλαϊκής πολιτικής.
Αξίζουν θυσίες για το μέλλον των εργατών, για να δικαιωθούν οι αμέτρητες θυσίες και οι αγώνες της τάξης μας. Ετοιμάζουμε τώρα το μέλλον μας!».