Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ για τη φετινή εργατική πρωτομαγιά

Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ καλεί τα μέλη του να πάρουν μέρος στη φετινή εργατική πρωτομαγιά, στη συγκέντρωση που θα γίνει μπροστά από το Εργατικό Κέντρο την Παρασκευή στις 10.00 το πρωί. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους στη χώρα μας σε θέση μάχης για να αποκρούσουμε τις κυβερνητικές πολιτικές των απολύσεων, της καλπάζουσας ανεργίας, της απορύθμισης των εργασιακών σχέσεων, της συρρίκνωσης του εισοδήματος, της περικοπής των ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας.
Με την ενότητα και τον αγώνα μας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για:
· Την πολιτική των ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ- ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΩΝ - ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ- ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (4ήμερα) κ.ά.
· Την υπονόμευση των ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας, την αύξηση των ορίων ηλικίας των γυναικών με πρόσχημα την ισότητα των δυο φύλων, την αμφισβήτηση της βιωσιμότητας και κοινωνικής αποτελεσματικότητας του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, την προσπάθεια αλλαγής του ασφαλιστικού συστήματος των δημοσίων υπαλλήλων από κοινωνική σε επαγγελματική.
· Την οικονομική πολιτική της λιτότητας με το πάγωμα μισθών και συντάξεων για την πλειοψηφία των εργαζομένων του Δημοσίου και των συνταξιούχων και τη χορήγηση έκτακτου βοηθήματος για όλους τους άλλους.
· Τη νέα φοροεπιδρομή κατά των μισθωτών των συνταξιούχων και των απλών πολιτών διευρύνοντας έτσι τις φορολογικές ανισότητες.
· Την ολομέτωπη επίθεση αμφισβήτησης και υπονόμευσης όλων των βασικών και θεμελιωδών εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
· Τη δογματική εμμονή σε μια περιοριστική οικονομική πολιτική που εντείνει το πρόβλημα της ανάπτυξης, της απασχόλησης και των εισοδημάτων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
· Την καταπάτηση των ΣΣΕ, της Εργατικής Νομοθεσίας, των Διεθνών Συμβάσεων και του Συντάγματος από εργοδότες και Κυβέρνηση.
· Την Κυβερνητική προσπάθεια να φορτωθούν τα βάρη της κατάρρευσης του προϋπολογισμού και της οικονομικής κρίσης οι εργαζόμενοι.
· Έχει γίνει συνείδηση πλέον σε όλους ότι την κρίση και τα προβλήματα της οικονομίας τα δημιούργησαν οι Κυβερνώντες ασκώντας αντιαναπτυξιακές και αντεργατικές πολιτικές πλήρως εναρμονισμένες με τις απαιτήσεις των εργοδοτών και απολύτως ταυτισμένες με τις πιο σκληρές αντιλήψεις του νεοφιλελεύθερου δόγματος.
Σήμερα, αντί να αναγνωρίσουν το αδιέξοδο των πολιτικών τους, αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τους εργαζόμενους που για χρόνια με συνέπεια ενοχοποιούσαν, συνεχίζουν το έγκλημα.
Η ελληνική Κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης, σχεδιάζουν πιο σκληρή λιτότητα, νέες περικοπές του ασφαλιστικού, νέα φοροεπιδρομή, πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων και απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Τρομοκρατούν - εκβιάζουν τους εργαζόμενους και προσπαθούν να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους δούλους, μένοντας στο απυρόβλητο οι ίδιοι, οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες, που προκάλεσαν την κρίση!
Όλοι μαζί, με ενότητα και αποφασιστικότητα, συνεχίζουμε τον αγώνα για:
· Να αποτρέψουμε τις απολύσεις, να προστατεύσουμε τους ανέργους και να αυξήσουμε την απασχόληση.
· Να ενισχύσουμε τα εργασιακά, οικονομικά, κοινωνικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
· Να αποκτήσει παρεμβατικό, ρυθμιστικό και ουσιαστικό ρόλο το κράτος στο τραπεζικό- χρηματοοικονομικό σύστημα και τον έλεγχο στις στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις του δημοσίου.
· Να επιβάλουμε τη δίκαιη διανομή και αναδιανομή των εισοδημάτων υπέρ των ασθενέστερων και οικονομικά αδύνατων!
Αγωνιζόμαστε ενωμένοι για τη διασφάλιση και διεύρυνση των κοινωνικών, ασφαλιστικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Αγωνιζόμαστε ενωμένοι για έναν κόσμο δικαιότερο, ειρηνικό, χωρίς φτώχεια και εκμετάλλευση.Ενώνουμε τη φωνή μας με την εργατική τάξη σ’ όλο τον κόσμο που παλεύει ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, τον πόλεμο, τις κοινωνικές διακρίσεις, την ξενοφοβία και το ρατσισμό!
.