Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Την Παρασκευή 29/5/09 πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, με ομιλητή τον Γιάννη Μπανιά, βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο επίκεντρο της ομιλίας ήταν το πολιτικό σκηνικό και η συγκυρία μέσα στην οποία διεξάγονται οι Ευρωεκλογές, τόσο στην Ελλάδα (δικομματισμός, σκάνδαλα, οικονομική κρίση κ.λ.π), όσο και σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο (οικονομική, κοινωνική και περιβαντολογική κρίση).

Αναλυτικά αναφέρθηκε ο Γιάννης Μπανιάς στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρώπη και στους αγώνες και παρεμβάσεις που έχουν γίνει.

« …… Διεκδικούμε μία άλλη Ευρώπη. Η Ευρώπη που θέλουμε και για την οποία αγωνιστήκαμε και θα αγωνιστούμε είναι μία Ευρώπη δημοκρατική, κοινωνική, οικολογική, φεμινιστική, αντιρατσιστική ….. Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές, δεν σηματοδοτεί μόνο την ενίσχυση της αριστεράς που αγωνίζεται και μέσα στο πεδίο της Ευρώπης και δεν καταγγέλλει απλώς, αλλά, ταυτόχρονα, σηματοδοτεί την ενίσχυση των αγώνων και των κινημάτων ενάντια στις λογικές του δικομματισμού και των συνεπειών του, που όλοι βιώνουμε …… Κάθε ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ, μειώνει τη δύναμη της ‘‘Μεγάλης Συμμαχίας’’ του νεοφιλελευθερισμού σε Ελλάδα και Ευρώπη και ενισχύει το μέτωπο των εργαζόμενων και της νεολαίας …… » τόνισε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Περιοδείες

Κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο περιοδείες σε χωριά των Δήμων Λευκιμμαίων, Θιναλίων και Φαιάκων καθώς και στους Παξούς.

Οι περιοδείες θα συνεχιστούν κατά την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου στην ύπαιθρο και στην πόλη. Κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφτούν την Τρίτη 2/6/09 το Κοντόκαλι στις 7.30μ.μ. και τα Γουβιά στις 8.30 μ.μ., ενώ την Τετάρτη τους Ευρωπούλους στις 7.30 μ.μ. και τον Ποταμό στις 8.30 μ.μ.