Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Καταγγέλλει το ΚΚΕ τη διακομματική

Η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ καταγγέλλει στον κερκυραϊκό λαό το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της «διακομματικής Επιτροπής» του Δήμου Κερκυραίων, που συνεδρίασε για τις Ευρωεκλογές, υπό την προεδρία του κ. Γαρδικιώτη.
Πιο συγκεκριμένα, τα κόμματα του δικομματισμού της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προσήλθαν στην συνεδρίαση της επιτροπής, υπαναχωρώντας από την παλαιότερη συμφωνία της αντίστοιχης επιτροπής που αφορούσε τις βουλευτικές εκλογές 2007 και ζητώντας το μερίδιο του λέοντος από τους χώρους του Δήμου Κερκυραίων για την προβολή των κομμάτων τους.
Η παραπάνω απαίτηση τους, που στηρίχτηκε στο όνομα του σχετικού αντιδραστικού νόμου, έγινε αποδεκτή από την παριστάμενη δημοτική αρχή.
Στο πλαίσιο αυτό πήραν απόφαση να απαγορευτεί γενικά η αφισοκόλληση και να επιτρέπεται μόνο σε συγκεκριμένα ταμπλό και μάλιστα το "μερίδιο" του κάθε κόμματος σε αυτό το ταμπλό θα είναι ανάλογα με το ποσοστό του!
Μ’ αυτόν τον τρόπο τα κόμματα εκτός των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κυριολεκτικά οδηγούνται στον περιορισμό της προεκλογικής τους δράσης.
Επίσης δεν θα δοθεί τεχνική στήριξη στα κόμματα που θα κάνουν την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση σε χώρο διαφορετικό από αυτό που αποφάσισε η διακομματική επιτροπή.
Ως εκ τούτου το ΚΚΕ έκανε το αυτονόητο. Αρνήθηκε να υπογράψει τον αυτοπεριορισμό της δράσης του κατά την προεκλογική περίοδο. Δεν θα πειθαρχήσουμε στην απόφαση της διακομματικής και θα την «σπάσουμε» στην πράξη.
Ο κερκυραϊκός λαός και η νεολαία με αφορμή και από αυτό το γεγονός οφείλει να δώσει παραδειγματική τιμωρία στα κόμματα του δικομματισμού, με την συμμετοχή τους και τη ψήφο στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές της 7 ΙΟΥΝΗ. Να δώσουν μαχητικό παρόν στην κεντρική πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ που θα γίνει στην πάνω πλατεία την ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΟΥΝΗ στις 8:30 το βράδυ με ομιλητή τον Γ. Τούσσα μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής.