Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Συνέντευξη του Πολιτευτή της ΝΔ και Τομεάρχη Επικοινωνίας της ΝΟΔΕ Κέρκυρας κ. Στέφανου Γκίκα για τις Ευρωεκλογές

Ο Πολιτευτής της ΝΔ και Τομεάρχης Επικοινωνίας της ΝΟΔΕ Κέρκυρας για τις Ευρωεκλογές κ. Στέφανος Γκίκας, ερωτηθείς από δημοσιογράφους απάντησε ως εξής:

Δημοσιογράφος : Κύριε Γκίκα πριν από λίγες μέρες τα διαφημιστικά σποτ τα τηλεοπτικά τα είδαμε όλοι και έγινε μεγάλη κουβέντα για τα «πράσινα παπαγαλάκια» των σποτ της ΝΔ και ενώ η ΝΔ ήταν αρκετά αισιόδοξη όσον αφορά την ροή αυτών των διαφημιστικών σποτ τις τελευταίες 24 ώρες τα σποτ αυτά εξαφανίστηκαν μετά την δημοσιοποίηση έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Τελικά ήταν τα παπαγαλάκια ή τα μηνύματα μας ήρθαν ωε κεραμίδα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, από τους σοφούς της οικονομίας;

Στ. Γκίκας : Καταρχάς να πούμε, ότι βεβαίως είναι ένα διαφημιστικό μήνυμα που αυτό επέλεξαν οι της πολιτικής επικοινωνίας ειδήμονες. Θεωρώ όμως, ότι το μήνυμα που περνάει στον κόσμο δεν είναι κακό, είναι μια πραγματικότητα δηλαδή, ότι όλους αυτούς τους μήνες από το καλοκαίρι ουσιαστικά του 2008 και μετά, ζούμε μέσα από τα κανάλια και τις τηλεοράσεις σε ένα περιβάλλον ακατάσχετης σκανδαλολογίας, παραπληροφόρησης, παραπολιτικής που η ουσία της πολιτικής, το κυβερνητικό έργο εν προκειμένω, δεν περνάει στον πολίτη. Άρα το μήνυμα θεωρώ, μπορεί να είναι αρνητικό για την αντιπολίτευση, αλλά είναι θετικό για τον πολίτη, λέει δηλαδή, ότι ας ξεφύγουμε από την σκανδαλολογία και από αυτό το πέπλο που κάλυψε την ουσία της πολιτικής και ας δούμε τι πραγματικά έχει γίνει. Βλέπετε ότι συνοδεύεται και από πτυχές του Κυβερνητικού έργου που πάρα πολύς κόσμος αγνοεί. Άρα θα έλεγε κανείς, ότι είναι ένα σποτ που συζητείται ευρέως και περνάει σωστά μηνύματα.

Δημοσιογράφος : Από την άλλη μεριά πολύς ντόρος έγινε όχι για το σοσιαλισμό τόσο πολύ, όσο για τη βαρβαρότητα. Άραγε κύριε Γκίκα κανείς δεν θα μπορούσε να πει, ότι η καθημερινή βαρβαρότητα είναι η μη παροχή ενός ασφαλούς οδικού δικτύου, η μη παροχή ενός άξιου νοσοκομείου π.χ. για το νομό μας, η μη παροχή σωστής παιδείας, η μη παροχή υπηρεσιών προστασίας του περιβάλλοντος βλέπε ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, βλέπε ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Αυτή δεν είναι καθημερινή βαρβαρότητα του συστήματος απέναντι στο λαό στο μεγάλο σύνολό του;

Στ. Γκίκας : Κοιτάξτε δεν μπορώ να χαρακτηρίσω βαρβαρότητα κάτι τέτοιο. Αυτό που μπορώ να χαρακτηρίσω είναι αν θέλετε αδυναμία ίσως γρήγορης προώθησης λύσεων σε προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο. Βεβαίως από τούτη την Κυβέρνηση έχουμε δει, ότι και τολμά και προχωρά σε τομές και ρίξεις και μεταρρυθμίσεις που άλλες κυβερνήσεις παλαιοτέρων ετών δεν τόλμησαν. Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση όταν ο θεσμικός φορέας που λέγεται Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως λέει, ότι όσοι δεν είναι σοσιαλιστές είναι βάρβαροι θεωρώ, ότι ξεφεύγει από κάθε καλώς εννοούμενη αν θέλετε, πολιτική αντιπαλότητα με τον άλλο χώρο. Εγώ θα συμφωνήσω, ότι πάρα πολλά πράγματα μπορούν να τρέξουν με γρηγορότερους ρυθμούς. Αν δείτε όμως, τα τελευταία 5 χρόνια, τί έχει κάνει αυτή η Κυβέρνηση σε όλους τους τομείς και δεν έχουν προβληθεί όπως θα έπρεπε, λόγω των προβλημάτων που είπαμε, θα δείτε, ότι δεν φοβάται καμία σύγκριση με οποιαδήποτε προηγούμενη κυβερνητική περίοδο, πολλώ δε μάλλον την παρούσα χρονική περίοδο που εκτός όλων των άλλων έχει να αντιπαλέψει και με μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που είναι η μεγαλύτερη από τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο και που απειλεί όχι μόνο χώρες όπως η Ελλάδα, αλλά και τις ατμομηχανές της Ευρώπης και του κόσμου όπως είναι η Γερμανία, η Ιαπωνία, η Αμερική και πολλές άλλες. Θεωρώ λοιπόν, ότι ένας χαρακτηρισμός από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τέτοιος, δεν προάγει το κλίμα πολιτικού πολιτισμού που όλοι αγωνιζόμαστε να πετύχουμε και που πρεσβεύουμε, αλλά δημιουργεί πόλωση, μίση και αντιπαλότητες που δεν συνάδουν με τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό των 2 κομμάτων και της χώρας μας.

Δημοσιογράφος : Έχουν μείνει περίπου 8 εργάσιμες ημέρες 9 για τις Ευρωεκλογές. Η ΝΔ τί φοβάται περισσότερο την αποχή ή τις διαρροές προς τους Πράσινους και το ΛΑΟΣ ή παρατηρούμε μία πολύ χαμηλή, ιστορική χαμηλή συσπείρωση της ΝΔ, από το 1974 μέχρι σήμερα. Θα περίμενε κανείς αυτή τη χαμηλή συσπείρωση, το κενό αυτό, να το κάλυπτε η προσωπικότητα του Κώστα Καραμανλή του μέχρι τώρα άφθαρτου;

Στ. Γκίκας : Κοιτάξτε θεωρώ, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση θα είναι η αποχή. Χθες συγκεκριμένα εδόθη συνέντευξη τύπου από τους επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων όλων των κομμάτων. Όλοι, με πρώτη την κυρία Γιαννάκου, τον κύριο Παπακωνσταντίνου κτλ. μίλησαν για την ανάγκη ο πολίτης να πάει να ψηφίσει. Θεωρώ λοιπόν, ότι το μείζον αυτή τη στιγμή και το στοίχημα αν θέλετε, είναι να πεισθεί ο πολίτης να πάει να ψηφίσει, γιατί;, Διότι με την ψήφο του γίνεται συμμέτοχος σε αυτήν την διαδικασία, την δημοκρατική διαδικασία, που αποσκοπεί στην ενίσχυση της χώρας μας στην Ευρώπη. Όσο περισσότερους ευρωβουλευτές αναδείξουμε σαν κόμμα, δηλ. σαν ΝΔ, τόσο θεωρούμε, ότι καλύτερα θα προχωρήσουν τα θέματα της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και θα ισχυροποιηθεί και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που όπως γνωρίζετε, είναι το μεγαλύτερο κόμμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τώρα για τους Οικολόγους, άλλο ένα δείγμα του προβληματισμού των Ελλήνων πολιτών, είναι το ποσοστό που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τους οικολόγους. Ξέρετε είναι εύκολο να λέμε, ότι είμαστε δυσαρεστημένοι και δεν θα ρίξουμε τη ψήφο μας, ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στη ΝΔ ή στα υπάρχοντα άλλα κόμματα στη Βουλή, αλλά ως ένδειξη διαμαρτυρίας θα πάμε στους οικολόγους. Καλή η οικολογία δε λέω, καλό το περιβάλλον, καλή η πράσινη ανάπτυξη, όλοι αυτοί είναι τομείς που και τα 2 μεγάλα κόμματα ευαγγελίζονται και έχουν στο πρόγραμμά τους. Αλλά είναι μόνο αυτό; Εγώ θα’ θελα να ξέρω για παράδειγμα ποια είναι η στάση των οικολόγων στα Ελληνοτουρκικά, ποια είναι η στάση των οικολόγων στο Σκοπιανό, ποια είναι η στάση των οικολόγων για τα μεγάλα προβλήματα που μαστίζουν το τόπο, για τα μεγάλα προβλήματα που μαστίζουν την Ευρώπη όπως η οικονομική κρίση. Θέλω να πω, ότι δεν ψηφίζουμε μόνο επειδή θεωρούμε, ότι δεν πρέπει να ψηφίσουμε ένα υπαρκτό αυτή τη στιγμή κόμμα στη Βουλή, Ψηφίζουμε με συνείδηση και εν τοιαύτη περιπτώσει πιστεύω ακράδαντα, ότι η ψήφος των Ελλήνων πολιτών, της 7 Ιουνίου είναι απαραίτητη και πρέπει οι πολίτες να ενεργοποιηθούν και να είναι συμμέτοχοι σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Και είμαι απόλυτα βέβαιος, ότι η ΝΔ θα βγει νικήτρια και από αυτή την εκλογική μάχη.