Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Γιώργος Παπανδρέου: "Μπορούμε να φτιάξουμε ένα ευνομούμενο κράτος, τέλος στην ανομία και την ατιμωρισία"


«Το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι ξεκάθαρο και κρίσιμο: Θα συνεχίσουμε στο δρόμο που μας οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα, αυτά που έφεραν τον Έλληνα και την Ελληνίδα σε απόγνωση ή θα αλλάξουμε πορεία; Θα αλλάξουμε πορεία με πολιτικές που βάζουν πρώτο τον πολίτη και ξαναφέρνουν και ζωή και ελπίδα» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατά την διάρκεια εφ΄ολης της ύλης συνέντευξη τύπου, στο Ζάππειο, θέτοντας το πολιτικό διλημμα της επικείμενης εκλογικής μάχης.
« Το μήνυμα μας είναι: αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» είπε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και κάλεσε όλους τους πολίτες με την συμμέτοχη τους στις 7 Ιουνίου να κάνουν το πρώτο βήμα για μια ριζική πολιτική αλλαγή και να μην αφήσουν με την αποχή να αποφασίσουν κάποιοι άλλοι γι΄ αυτούς.
«Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος ελπίδας. Ψήφος που λέει: Μπορούμε. Μπορούμε να αλλάξουμε τη χώρα με πολιτικές που βάζουν πρώτα τον πολίτη. Με πολιτικές που τελικά δημιουργούν ένα ευνομούμενο κράτος και βάζουν τέλος στην ανομία και την ατιμωρησία. Με πολιτικές που φορολογούν τον πλούτο. Εκεί που πραγματικά υπάρχει. Όχι βάζοντας νέους φόρους στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Όχι κάνοντας θύματα της κρίσης αυτούς που δεν έχουν καμία ευθύνη γι' αυτήν» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Επεσήμανε την αναγκαιότητα της χώρας να αποκτήσει σοβαρή, αξιόπιστη κυβέρνηση «με σχέδιο, που μπορεί να εγγυηθεί την κοινωνική αλληλεγγύη, τη δημοκρατική διαβούλευση και συμμετοχή, που μπορεί να την πάει σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά, την πράσινη ανάπτυξη, που θα εγγυάται δουλειές, ανταγωνιστικότητα, ευημερία και σεβασμό στο περιβάλλον».
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, σημείωσε ότι «πρέπει να εκφρασθεί η ανατροπή με νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές. Όσο μεγαλύτερη είναι η νίκη, τόσο καλύτερα, γιατί θα μας οδηγήσει στις επόμενες εθνικές εκλογές στην αυτοδυναμία» και πρόσθεσε ότι «θα μετατραπεί αυτή η πολιτική καταδίκη της κυβέρνησης σε ένα θετικό ρεύμα κυβερνητικής πλειοψηφίας για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο και την κρίση».
Παρουσίασε τις δεσμεύσεις του σε ό,τι αφορά την αναδιανομή του εισοδήματος, την ενίσχυση των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, την εφαρμογή ενός δίκαιου, απλού και αποτελεσματικού φορολογικού συστήματος, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.
Κατέστησε σαφές ότι θα συγκρουστεί με αντιλήψεις και συμφέροντα που παράγουν διαφθορά και αδιαφάνεια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαι έτοιμος να συγκρουστώ γιατί δεν χρεωστάω σε κανέναν». Αναφερόμενος στις σχέσεις πολίτικης και οικονομικής εξουσίας και στις παρεμβάσεις εξωθερμικών κέντρων εξέφρασε την βούλησή του να διαμορφώσει «καθαρές σχέσεις και καθαρούς κανόνες», ώστε να λειτουργούν προς όφελος των συμφερόντων του λαού.
«Αυτό που χρειάζεται είναι πραγματικά μια ευνομούμενη πολιτεία, μια δημοκρατική πολιτεία που διασφαλίζει τη χρηστή λειτουργία του κράτους, την αξιοποίηση με σεβασμό των χρημάτων του ελληνικού λαού» σημείωσε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και εγκάλεσε τον κ. Καραμανλή, διότι έχασε την ευκαιρία να διαλευκάνει υποθέσεις σκανδάλων, όπως η SIEMENS, που έπληξαν το πολιτικό σύστημα.
«Ο κ. Καραμανλής έχασε την ευκαιρία να αλλάξει σημαντικά δομές του κράτους, του πολιτικού συστήματος και τώρα είναι μέρος του προβλήματος, τώρα πρέπει να αλλάξει η κυβέρνηση» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και απεύθυνε προσκλητήριο συμμετοχής των πολιτών στις ευρωεκλογές, λέγοντας: «Στις 7 Ιουνίου ψηφίζουμε για την Ευρώπη, αποφασίζουμε για την Ελλάδα, να αλλάξουμε ρότα και να μπούμε στο δρόμο της πράσινης ανάπτυξης, με δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή, με οδηγό το σχέδιο των σοσιαλιστών, το σχέδιο του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος».