Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Η ΝΕ του ΚΚΕ για το συλαλλητήριο

Μεγαλειώδες ήταν το αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που οργάνωσαν από κοινού η Επιτροπή Ειρήνης Κέρκυρας και η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ.
Η μαζική συμμετοχή των ξενοδοχοϋπαλλήλων και άλλων εργαζόμενων, της νεολαίας και του λαού της Κέρκυρας καθώς επίσης και φιλειρηνιστών από την ΒΔ Ελλάδα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Έστειλε την απαιτούμενη απάντηση τόσο ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ – ΟΑΣΕ όσο και ενάντια στους μεγαλοξενοδόχους που καταπατούν τα εναπομείναντα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ξενοδοχοϋπάλληλων με τις πλάτες της κυβέρνησης, της ΕΕ, του κεφαλαίου και εκείνων που τους στηρίζουν
Η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ επιβεβαιώθηκε πλήρως στην εκτίμησής της ότι η πραγματοποίηση της συνόδου κάθε άλλο παρά θα βοηθούσε στην προβολή της Κέρκυρας. Αισθήματα οργής και αγανάκτησης δημιουργήθηκαν σε χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες της Κέρκυρας που ταλαιπωρήθηκαν για ώρες αποκλεισμένοι μέσα στο κέντρο και στις παρυφές της πόλης λόγω των αυστηρών μέτρων ασφάλειας που υπήρξαν.
Η Κέρκυρα που αγωνίζεται, που διαδηλώνει, ενάντια στα νέα ιμπεριαλιστικά σχέδια και στα νέα αντεργατικά μέτρα αποκλείστηκε από τα κεντρικά δελτία ενημέρωσης που παρουσίασαν τόσο τα ιδιωτικά Αθηναϊκά ΜΜΕ όσο και η κρατική ΝΕΤ το Σάββατο 27/6/2009. Έτσι αντιλαμβάνονται την πολυφωνική ενημέρωση.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, την νεολαία να κτίσουν με τους αγώνες τους ένα κοινό μέτωπο ενάντια στην αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική που χαράζουν οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί και οι πολυεθνικές απαιτώντας:
· Να μην υπάρξει καμία εμπλοκή της Ελλάδας στην υλοποίηση των ευρωατλαντικών σχεδίων,
· Να μην υπάρξει καμία αλλαγή των συνόρων.
· Να γυρίσουν πίσω όλοι οι φαντάροι που βρίσκονται εκτός συνόρων και υποστηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
· Να φύγει το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από τα Βαλκάνια
· Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ
· Να μην υλοποιηθούν τα αντεργατικά μέτρα του ΕΚΟΦΙΝ και της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.
· Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία