Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για το τουριστικό καταφύγιο Παξών


Ολοκληρώθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας Κέρκυρας η μελέτη κατασκευής του έργου «αλιευτικό καταφύγιο Αντιπάξων». Η εκπόνηση της μελέτης διήρκησε ένα περίπου χρόνο, στα πλαίσια της σύμβασης η οποία είχε υπογραφεί στις 20-06-2008 με τον ανάδοχο μελετητή κ. Σταμάτη Δόϊκα.
Το έργο περιλαμβάνει κατασκευή χερσαίου κρηπιδώματος μήκους 102 μέτρων, προβλήτας 54 μέτρων καθώς και πλωτού κυματοθραύστη μήκους 40 μέτρων ώστε να υπάρχει δυνατότητα ελλιμενισμού μικρών σκαφών και προσέγγισης φέρυ – μποτ. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 3.100.000 ευρώ.
Στα πλαίσια της εκπόνησης της μελέτης πραγματοποιήθηκαν οι απαιτούμενες γεωτεχνικές έρευνες στο θαλάσσιο χώρο όπου προβλέπεται η κατασκευή του έργου.
Για την εκπόνηση της μελέτης η Νομαρχία συνεργάστηκε και με το Δήμο Παξών ο οποίος προχώρησε στην εκπόνηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων καθώς και στην λήψη των αναγκαίων βυθομετρικών στοιχείων. Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έχει ήδη κατατεθεί προς έγκριση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Αμέσως μετά την έγκριση, η Νομαρχία Κέρκυρας σε συνεργασία με το Δήμο Παξών θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις που αποτελούν προϋπόθεση κατάθεσης της πρότασης του έργου σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα.