Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Η Α. Γκερέκου συμμετείχε σε σύσκεψη για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011

«Να αδράξουμε την ευκαιρία, μεταλαμπαδεύοντας στους πολίτες των Ιόνιων Νησιών την ιδέα των Special Olympics, την αξία του εθελοντισμού και το μεγαλείο ψυχής που απορρέει από αυτή»
Στη διευρυμένη σύσκεψη με την Οργανωτική Επιτροπή των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, συμμετείχε η Βουλευτής Κέρκυρας και Πολιτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Τουρισμού κ. Άντζελα Γκερέκου.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ύστερα από σχετική πρόταση της κ. Γκερέκου προς στην Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου, ώστε να συμπεριληφθεί η Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά στο πρόγραμμα «Πόλις – Αμφιτρύων».

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ Α. ΓΚΕΡΕΚΟΥ
Κατά την τοποθέτησή της, η κ. Γκερέκου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σημασία ένταξης της Κέρκυρας στο εν λόγω πρόγραμμα, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή της, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «σήμερα δίνεται σε εμένα αλλά και σε όλους τους παρευρισκόμενους, η δυνατότητα να γίνουμε ενεργοί συμμέτοχοι και αρωγοί σε μια σημαντική διοργάνωση, τόσο για τα δεδομένα της Κέρκυρας, όσο και για το σύνολο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων», προσθέτοντας επίσης ότι «Με την παρουσία μας εδώ σήμερα, μας δίνεται η ευκαιρία να εκφράσουμε την πρόθεση μας για να υποστηρίξουμε έμπρακτα, ανιδιοτελώς, και με αυξημένο το αίσθημα της ανθρώπινης αλληλεγγύης, μια σημαντική προσπάθεια. Μια προσπάθεια που ως ουσιαστικό στόχο θα έχει την σωστή ενημέρωση, την κοινωνική ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών, την ανάδειξη της αναγκαιότητας για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού που πολύ συχνά βιώνουν οι συμπολίτες μας με διανοητική αναπηρία, αλλά ακόμη και οι οικογένειες τους».
Αναφερόμενη δε στο ρόλο της Πολιτείας για την απρόσκοπτη διεξαγωγή του προγράμματος, σημείωσε τα ακόλουθα «Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να υπογραμμίσω την υποχρέωση της Πολιτείας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστεί η επιτυχία του προγράμματος. Αναφέρομαι βέβαια στην δημιουργία των αναγκαίων υποδομών, όπως ενδεικτικά σημειώνω τις προπονητικές υποδομές, την επαρκή παροχή ιατρικών υπηρεσιών, τις μετακινήσεις και την ασφάλεια της αποστολής, κ.ο.κ., και οι οποίες ως απώτερο στόχο έχουν την απρόσκοπτη διεξαγωγή του προγράμματος. Επιτρέψτε μου να συμπληρώσω όμως πως αυτές οι υποδομές οφείλουν να αποτελέσουν μια πολύτιμη «κληρονομία», προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, κυρίως μετά τη λήξη του προγράμματος».
Επιπλέον, η κ. Γκερέκου, και με την ιδιότητά της πολιτική εκπρόσωπου του ΠΑΣΟΚ για θέματα Τουρισμού, επεσήμανε την τεράστια παγκόσμια προβολή που πρόκειται να τύχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και εν προκειμένω ο νομός Κέρκυρας από τη φιλοξενία του προγράμματος στην περιοχή. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «Αρκεί να λάβουμε υπόψη πως στο πρόγραμμα «Πόλις- Αμφιτρύων» πρόκειται να συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες από 180 χώρες, παγκοσμίως. Αυτό και μόνο το γεγονός, εκτός της ανθρωπιστικής του διάστασης, αναδεικνύει και τη δυνατότητα που δίνεται στον τόπο μας να προβληθεί εκτενώς μέσω των ΜΜΕ παγκόσμιας εμβέλειας», ενώ συμπλήρωσε ότι «θα μπορούσε ακόμη να αποτελέσει μια άριστη ευκαιρία για την ανάπτυξη κατάλληλων υποδομών για την υποδοχή ΑμεΑ, από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο των τουριστικών και άλλων δραστηριοτήτων της περιοχής». Σε αυτό το σημείο, η βουλευτής έκανε ενδεικτική αναφορά στη συμβολή της Θεραπευτικής Ιππασίας στη βελτίωση της υγείας των ατόμων με φυσική, συναισθηματική ή νοητική διαταραχή, υπενθυμίζοντας μάλιστα πως «σχετική δραστηριότητα υπάρχει ήδη στην Κέρκυρα, γεγονός που αποδεικνύει τις αντικειμενικές δυνατότητες που διαθέτει η περιοχή».
Κλείνοντας, η κ. Γκερέκου εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «το Ιόνιο και οι πολίτες του, θα αγκαλιάσουμε και θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δίνοντας την ευκαιρία στους αθλητές να απολαύσουν την αγάπη και τη φιλοξενία του τόπου μας».
Τέλος, η κ. Γκερέκου εξέφρασε την πρόθεσή της να συνδράμει ενεργά στην οργάνωση και την υλοποίηση του προγράμματος, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς, επισημαίνοντας ότι «Οι ενέργειες στήριξης του συγκεκριμένου προγράμματος οφείλουν να υπερβούν τυχόν συμφέροντα και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Οφείλουμε όλοι να δράσουμε υπερκομματικά, επιλέγοντας τα κατάλληλα και ικανά άτομα, άξια να στελεχώσουν την Τοπική Οργανωτική Επιτροπή, τα οποία θα λειτουργήσουν με μοναδικό στόχο την αγάπη και την αλληλεγγύη».