Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Special Olympics: Peter Wheeler και Γ. Δεσποτοπούλου σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων


Ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 27 Ιουλίου με θέμα τις δυνατότητες συμμετοχής των Δήμων αλλά και των παραγωγικών φορέων των Νομών της Περιφέρειας στις εκδηλώσεις των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με κοινή πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων κ. Σωτήριου Βόσδου και της Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 κας Γιάννας Δεσποτοπούλου, παρουσία του αντιπροέδρου της Διεθνούς Επιτροπής των Special Οlympics κ. Peter Wheeler ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό κατά την διάρκεια της σύσκεψης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η βουλευτής του Νομού Κέρκυρας κα Άντζελα Γκερέκου, ο Νομάρχης Κέρκυρας κ. Στέφανος Πουλημένος, ο αντινομάρχης Κεφαλονιάς κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, Δήμαρχοι του Νομού Κέρκυρας, εκπρόσωποι των Δήμων και των παραγωγικών φορέων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων , εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ, της Π.Υ και του Λιμενικού Σώματος , των νοσοκομείων , οργανισμών και παραγωγικών φορέων των Νομών (Ενώσεις Ξενοδόχων, Τουριστικών Γραφείων, Επιμελητηρίων κτλ.), εθελοντικών οργανώσεων, καθώς και εκπρόσωποι των Τοπικών Συμβουλίων Νέων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η κ. Δεσποτοπούλου ανέλυσε τη σημασία των Special Olympics, καθώς, όπως τόνισε, προσφέρουν, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, δυνατότητες προπόνησης και συμμετοχής σε Αγώνες, σε παιδιά και ενήλικες με διανοητική αναπηρία. Παράλληλα, προσφέρουν ευκαιρίες στους συμμετέχοντες να αναπτυχθούν σωματικά, διανοητικά, κοινωνικά και πνευματικά, σ" ένα περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής.
Στη σύσκεψη έγινε παρουσίαση του Προγράμματος «Πόλις Αμφιτρύων», το οποίο θα λάβει χώρα τέσσερις ημέρες πριν την τελετή έναρξης, δηλαδή μεταξύ 20 & 24 Ιουνίου 2011. Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος 10.000 αθλητές και συνοδοί των διεθνών αποστολών θα φιλοξενηθούν σε πόλεις και νησιά της Ελλάδος, εκ των οποίων 1.200 θα φιλοξενηθούν στα Ιόνια Νησιά.

Πιο συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα θα:

προσφέρει τη δυνατότητα στις διεθνείς αποστολές να ζήσουν από κοντά τους Έλληνες και να απολαύσουν τη ζεστή τους φιλοξενία,
οργανώσει μια πολιτισμική ανταλλαγή που θα εμπλουτίσει τη ζωή όλων των εμπλεκομένων,
προσφέρει στις διεθνείς αποστολές ικανοποιητικό χρόνο για ξεκούραση και εγκλιματισμό,
δώσει την ευκαιρία στους αθλητές να προπονηθούν, πριν τους Αγώνες, στα αθλήματά τους,
ενθαρρύνει τους κατοίκους κάθε περιοχής να συνυπάρξουν διαδραστικά με τις διεθνείς αποστολές που θα συμμετέχουν στους Παγκόσμιους Αγώνες, και θα
προωθήσει την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για το κίνημα των Special Olympics και θα αναδείξει άλλη μια πλευρά της έμπρακτης συμμετοχής της Κοινωνίας των Πολιτών.
Το αμέσως επόμενο διάστημα θα συσταθούν οι Τοπικές Οργανωτικές Επιτροπές σε κάθε Νομό προκειμένου να επιληφθούν των θεμάτων που αφορούν στη διοργάνωση του όλου εγχειρήματος.
Από την πλευρά του, ο κ. Βόσδου μίλησε για τη σημασία των Special Olympics, χαρακτηρίζοντας τους αγώνες αυτούς «μάθημα ζωής» και κάλεσε όλους τους φορείς να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να επαναληφθεί, η μεγάλη επιτυχία του 2004. Διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη ότι θα υπάρξει αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη της Πολιτείας, με στόχο την πετυχημένη υλοποίηση του Προγράμματος στους νομούς των Ιονίων Νησιών .