Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΛΜΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ:ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ- ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ!!!

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου που πραγματοποιήθηκε στις 29-9-2009 στο ΕΠΑΛ Αγιου Νικολάου, αποφασίστηκε ομόφωνα να συνταχθεί η παρακάτω επιστολή-καταγγελία σχετικά με την από 14-9-2009 οδηγία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προς τους διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με αυτή την οδηγία καλούνται όλοι οι διευθυντές των σχολείων να μη δίνουν στοιχεία, τα κενά-πλεονάσματα σε άλλους παρά μόνο στον αρμόδιο υπάλληλο της Διεύθυνσης.

Αλήθεια είναι δυνατόν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κος Βασιλάκης Γεώργιος να απαξιώνει κατάφωρα το πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών;

Είναι δυνατόν να αντιτίθεται στη διενέργεια πανελλαδικής έρευνας από την ΟΛΜΕ και τις κατά τόπους ΕΛΜΕ για τη διερεύνηση στατιστικών στοιχείων, όπως μαθητές ανά τμήμα, κενά κατά ειδικότητα, διαθέσεις συναδέλφων σε άλλα σχολεία κ.λ.π.;

Μήπως αυτός δεν είναι ο θεσμικός ρόλος του συνδικαλιστικού μας οργάνου, να διερευνά να συγκεντρώνει στοιχεία και να πιέζει την εκάστοτε ηγεσία του ΥΠΕΠΘ για την άμεση κάλυψη των κενών, την μείωση μαθητών ανά τμήμα , την πρόσληψη των αναπληρωτών, ωρομισθίων καθηγητών για την ενισχυτική και την ΠΔΣ από ενιαίο αξιολογικό πίνακα και εν τέλει την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα;

Συνάδελφοι/ες τέτοιες ενέργειες πλήττουν βάναυσα την δημοκρατική αρχή, τους θεσμούς και τις εκπαιδευτικές διαδικασίες πάνω στις οποίες στηρίζεται το σύγχρονο σχολείο.

Καταγγέλουμε, αποδοκιμάζουμε και δηλώνουμε πως τέτοιου είδους ενέργειες υποβαθμίζουν το κύρος της εκπαίδευσης και αποτελούν τροχοπέδη σε ένα δυναμικό, μαθησιακό,δημοκρατικό και σύγχρονο εκπαιδευτικό μοντέλο.

Καλούμε τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ανακαλέσει άμεσα την συγκεκριμένη οδηγία συμπαρατασσόμενος με τις συνδικαλιστικές αρχές που και αυτός υπηρέτησε σε κάποιο διάστημα της υπαλληλικής του θητείας.