Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Η Περιφέρεια σχετικά με τα έργα αποχέτευσης

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων γνώρισε από το 2004 και μετά ένα από τα πιο εκτεταμένα σχέδια, κατασκευής έργων αποχέτευσης. Τα έργα αυτά κρίθηκε αναγκαία καθώς εξυπηρετούν το τρίπτυχο, βελτίωση της καθημερινότητας και του επιπέδου διαβίωσης των Κερκυραίων, βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και κυρίως προστασία του περιβάλλοντος. Το 94 % των κοινοτικών κονδυλίων που κατευθύνθηκαν προς αυτό τον σκοπό αφορούν σε έργα που εντάχθηκαν μετά το 2004.Ειδικότερα, συνολικά από κοινοτικά κονδύλια χρηματοδοτούνται έργα συνολικού προϋπολογισμού 35,94 εκ. € εκ των οποίων,τα 6, συνολικού προϋπολογισμού 33,83 εκ. € εντάχθηκαν μετά το 2004.
Συγκεκριμένα :

· Βιολογικός Πέλεκα-Σιναράδων,
· Αποχέτευση και Βιολογικός Καθαρισμός Θιναλίων,
· Αποχέτευση και Βιολογικός Καθαρισμός Κασσιώπης,
· Αποχέτευση και Βιολογικός Καθαρισμός Σιδαρίου,
· Αποχέτευση Νότιας Κέρκυρας

Ο προγραμματισμός για αποχετευτικά έργα πριν το 2004 αφορούσε σε 3 έργα προϋπολογισμού 1,1 2εκ. €, δηλαδή το 3 % !!!! των συνολικών κονδυλίων που κατευθύνθηκαν σε ένα τόσο καίριο τομέα για την τουριστική Κέρκυρα.
Επίσης από το αναπτυξιακό πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ (2005-2009) χρηματοδοτούνται 35 έργα αποχέτευσης συνολικού προϋπολογισμού 5,06 εκ.€ τα οποία κατασκευάζονται από τους Δήμους του νησιού.
Οι δράσεις της Περιφέρειας από το 2004 έως και το 2009 αποδεικνύουν έμπρακτα την πολιτική βούληση για προστασία του περιβάλλοντος και ριζικής αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των Κερκυραίων.