Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Κινητοποιήσεις ωρομισθίων εκπαιδευτικών- Εξευτελιστικοί μισθοί στην εκπαίδευση- Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Σήμερα η πρωτοβουλία ωρομίσθιων Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει μια κινητοποίηση, στην περιοχή των Αμπελοκήπων στα δημοτικά σχολεία 1ο , 2ο , 6ο και 12ο στις 8.00πμ, για την ανάδειξη του προβλήματος της ωρομισθίας και της καθυστέρησης πρόσληψης εκπαιδευτικών στα σχολεία. Θα μοιραστεί το συνημμένο κείμενο και θα γίνει ενημέρωση στους γονείς και στους δάσκαλους.Στη συνέχεια θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της α/βάθμιας και β/βάθμιας στη Μονή Λαζαριστών.Ζητάμε τη στήριξη των εκπαιδευτικών και των γονέων στα δίκαια αιτήματα μας , για την επίλυση των προβλημάτων που μας αφορούν όλους.
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ 7.45 ΠΜ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Είμαστε ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στα σχολεία των παιδιών σας…
· H αποζημίωσή μας, για 12 ώρες την εβδομάδα ως μέγιστο αριθμό ωρών, είναι το πολύ 380 ευρώ το μήνα.
· Αναγκαζόμαστε να υπογράψουμε συμβάσεις που μας απαγορεύουν να εργαζόμαστε αλλού στην εκπαίδευση.
· Εργαζόμαστε σε 2,3 εως και 5 σχολεία, κάτι που μας αναγκάζει σε πολλές μετακινήσεις με μεγάλη πίεση χρόνου.
· Οι πληρωμές μας καθυστερούν από 3 μήνες εως και πάνω από χρόνο.
· Δουλεύουμε με ολιγόμηνες συμβάσεις και το καλοκαίρι είμαστε άνεργοι, χωρίς όμως οι περισσότεροι να μπορούμε να πάρουμε επίδομα ανεργίας, γιατί εως τότε δεν καταφέρνουμε να συγκεντρώσουμε τα απαιτούμενα ένσημα.
· Είμαστε η ζωντανή απόδειξη της υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου, τα φτηνά εργατικά χέρια που το βοηθούν να συντηρηθεί όπως – όπως, η προσωποποίηση της ελαστικής εργασίας που πλήττει πλέον και τη δημόσια εκπαίδευση.

Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς μας βρίσκει αντιμέτωπους ακόμη μια φορά με την ίδια απαράδεκτη πολιτική που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. Ολόκληροι τομείς της εκπαίδευσης (ολοήμερα δημοτικά, πρόσθετη διδακτική στήριξη, δεύτερη ξένη γλώσσα κ.τ.λ) θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν με ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς. Αυτό μεταφράζεται σε σχολεία με κακοπληρωμένους εκπαιδευτικούς, σε σχολεία που υπολειτουργούν.

Το υπουργείο παρόλο που έχει εξαγγείλει για φέτος την πρόσληψη περίπου 15.000 ωρομισθίων και παρόλο που τα κενά στα σχολεία είναι γνωστά από τον περασμένο Ιούνιο ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ: την έγκαιρη πρόσληψη τους από την αρχή της χρονιάς. Γεγονός που δεν θα αντισταθμίσει την απαράδεκτη επιλογή της λειτουργίας των σχολείων με επισφαλείς και υποαμειβόμενους εκπαιδευτικούς, ωστόσο θα έκανε τουλάχιστον εφικτή την υποτυπώδη λειτουργία τους! Έτσι, αυτή τη στιγμή, εφόσον δεν έχουν προσληφθεί οι ωρομίσθιοι, στα ολοήμερα ή δεν λειτουργούν κάποια τμήματα ή οι δάσκαλοι «κρατάνε» παράτυπα 50 παιδιά ο καθένας στον πρωινό κύκλο του δημοτικού. Στη δευτεροβάθμια υπάρχουν κενά και η πρόσθετη διδακτική στήριξη δεν υπάρχει καν.

Όλα τα παραπάνω μας απαξιώνουν και μας εξευτελίζουν καθημερινά. Πάνω απ’ όλα όμως απαξιώνουν το σχολείο και τη μάθηση. Από αγάπη επιλέξαμε το λειτούργημα του εκπαιδευτικού και θέλουμε να το ασκήσουμε με αξιοπρέπεια στα πλαίσια της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, στα πλαίσια ενός ουσιαστικού δημιουργικού ολοήμερου σχολειού. Οραματιζόμαστε ένα σχολειό, όπου η ενασχόληση των παιδιών με τις τέχνες, την τεχνολογία, τον αθλητισμό, τις ξένες γλώσσες, θα γίνεται ουσιαστικά και επαρκώς μέσα σε αυτό. Παράλληλα, η ενισχυτική διδασκαλία των μαθημάτων θα απαλλάσει τους γονείς από το να πληρώνουν για όλα αυτά σε ιδιώτες ή σε άλλους εξωσχολικούς φορείς.

Μας στερούν την ελπίδα για το μέλλον, χωρίς όμως να καταφέρνουν να μας στερήσουν την όρεξη για προσφορά στα παιδιά σας.
- Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του μεσαιωνικού αυτού εργασιακού καθεστώτος. ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑΣ

Παλεύουμε για:
· ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
· ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ.
· ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Όσο, όμως, οι ανάγκες στα σχολεία καλύπτονται από ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
Η πρόσληψη των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών να γίνει ΑΜΕΣΑ με την έναρξη της σχολικής χρόνιας.
· όχι στο σπάσιμο των οργανικών θέσεων σε 2-3 θέσεις ωρομισθίων
· διπλασιασμός της ωριαίας αποζημίωσης
· άμεση και μηνιαία καταβολή των δεδουλευμένων
· κατάργηση του ασυμβίβαστου
« Πρωτοβουλία ωρομίσθιων εκπαιδευτικών αβθμιας, βθμιας»
Εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων