Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Δήλωση της υπ. Βουλευτού Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Άντζελας Γκερέκου, με αφορμή την σημερινή εκδήλωση-φιέστα της Ν.Δ. στο εργοτάξιο του Νέου Νοσοκομείου

«Η τελευταία πράξη μιας φαρσοκωμωδίας, την οποία παρακολουθεί σαστισμένος ο Κερκυραϊκός λαός επί 5,5 ολόκληρα χρόνια, έλαβε χώρα σήμερα, με την προκλητική επιλογή της Κυβέρνησης της Ν.Δ. να βαπτίσει «εγκαίνια» μια εκδήλωση λογικής «Μαυρογιαλούρου», εμπαιγμού και απροκάλυπτου ψεύδους.
Ξεχνούν βέβαια ότι μια εβδομάδα πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα, κανενός είδους τυμπανοκρουσίες και φαμφαρονισμοί, δεν μπορούν να ακυρώσουν την μια και μοναδική αλήθεια: Επί πεντέμισι ολόκληρα χρόνια η κυβέρνηση της Ν.Δ. αδιαφόρησε παντελώς για την Κέρκυρα. Και ετούτο δεν αλλάζει.
Επιπλέον, νιώθω το χρέος να υπενθυμίσω στα στελέχη της Κυβέρνησης της Ν.Δ. ότι σύμφωνα με το Μείζον Ελληνικό Λεξικό το ουσιαστικό ΕΓΚΑΙΝΙΑ σημαίνει: «Τελετή κατά την αρχή της λειτουργίας ενός έργου!!».
Και βέβαια, αυτό δεν ισχύει για την περίπτωση του Νέου Νοσοκομείου, καθώς αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει, για πολύ συγκεκριμένους λόγους που είναι ευρέως γνωστοί.
Ως εκ τούτων, οι εμπνευστές και συντελεστές της σημερινής εκδήλωσης, οφείλουν να γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη επιλογή, αποτελεί μέγιστη προσβολή για τη νοημοσύνη των πολιτών, αποτελεί μέγιστη προσβολή για όλους εκείνους που αδυνατούν να απολαύσουν αξιοπρεπή παροχή υπηρεσιών δημόσιας υγείας στην Κέρκυρα, αποτελεί ένδειξη απόλυτου πανικού, ενόψει της επερχόμενη εκλογικής συντριβής της κυβέρνησης της Ν.Δ.».