Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Τίνα Μπιρμπίλη: Αναστέλλεται ο νόμος Σουφλιά για 6 μήνες

Παραθέτουμε απόσπασμα των δηλώσεων της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνας Μπιρμπίλη για το θέμα των ημιυπαίθριων χώρων.


Δεύτερο θέμα είναι οι ημιυπαίθριοι. Έχουμε κάνει πολλές συναντήσεις με τους δυο Υφυπουργούς για να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το θέμα των ημιυπαίθριων. Καταλήξαμε στο εξής: Δεν μπορούμε να επιβραβεύσουμε μια ρύθμιση, η οποία έχει μόνο εισπρακτικό και όχι πολεοδομικό χαρακτήρα, δεν διέπεται από καμία πολεοδομική λογική και ουσιαστικά δεν ωφελεί το αστικό περιβάλλον.
Για το λόγο αυτό αναστέλλουμε για χρονικό διάστημα 6 μηνών τον υφιστάμενο νόμο Σουφλιά. Στους 6 αυτούς μήνες θα έχουμε τη δυνατότητα να επανεξετάσουμε το θέμα και να το δούμε σε μια πιο ολοκληρωμένη βάση. Για όσους συμπολίτες μας έχουν ήδη πάει και έχουν ήδη πληρώσει προφανώς γι' αυτούς ισχύει ο νόμος Σουφλιά, αλλά θα εξεταστούν ως ειδική περίπτωση στην πρόταση που θα κάνουμε εμείς και θα παρουσιάσουμε σε 6 μήνες.

Για όσους τώρα συμπολίτες μας έχουν υποβάλλει αίτηση χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η δική τους διαδικασία, οι αιτήσεις αυτές θα παγώσουν και θέλω να τονίσω ότι δεν θα υπάρξει καμία κύρωση γι' αυτούς, μέχρι να επανεξεταστεί το νέο πλαίσιο.
Καλούμε όλους τους φορείς που μέχρι τώρα έχουν είτε αντιδράσει θετικά είτε αντιδράσει αρνητικά, να μας στείλουν τις προτάσεις τους και ο κ. Μωραϊτης θα αναλάβει να συγκεντρώσει όλες τις προτάσεις και να συζητήσει με τον κάθε έναν από αυτούς ξεχωριστά.