Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Η πρώτη φάση της μελέτης για τη βελτίωση του δρόμου Δάφνης- Αρίλλα

Συνεχής είναι η συνεργασία της Νομαρχίας με τους Δήμους στην προσπάθεια για τη βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου. Στα πλαίσια αυτά, σήμερα παραδόθηκε η πρώτη φάση της μελέτης για την βελτίωση του δρόμου από την περιοχή της Δάφνης έως τον Αρίλλα.

Σε σχετική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, ο Νομάρχης ενημερώθηκε για την πρώτη φάση των μελετών παρουσία και του Δημάρχου Αγίου Γεωργίου Σπύρου Τριβυζά, του Αντινομάρχη Κώστα Λέσση, του τεχνικού συμβούλου του Δήμου κ. Βερβιτσιώτη, του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Νικήτα Καραλή, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Αναπτυξιακής Επιχείρησης της Νομαρχίας Αντώνη Μάμαλου καθώς και του μελετητή.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν λεπτομέρειες επί της παρούσας φάσης της μελέτης ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εκπόνηση της μελέτης οδοποιίας αλλά και της γεωλογικής, της στατικής, και της περιβαλλοντικής μελέτης.
Το έργο αφορά την βελτίωση της οδού από την περιοχή Γούτα έως τον Αρίλλα, μήκους 4,6 χλμ, και προβλέπεται διαπλάτυνση του δρόμου, κατασκευή τοιχείων αντιστήριξης, ρείθρα, νέα ασφαλτόστρωση, διαγράμμιση, σήμανση κλπ.

Ο Νομάρχης, σε σχετικές δηλώσεις του, εξέφρασε την πεποίθηση ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η σχετική μελέτη θα ολοκληρωθεί και θα υπάρχει δυνατότητα ένταξης του έργου στα έργα οδοποιίας της ενδοχώρας τα οποία χρηματοδοτούνται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγίου Γεωργίου σημείωσε ότι η μελέτη και κυρίως η κατασκευή του σημαντικότατου για το Δήμο έργου, θα αποτελέσει ουσιαστικά τη συνέχεια του έργου οδοποιίας που πραγματοποίησε η Νομαρχία από τον Αγρό έως τη Δάφνη. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η σχετική μελέτη του έργου θα ολοκληρωθεί σύντομα ώστε ώριμη να κατατεθεί για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Σημειώνεται ότι η μελετητική πρωτοβουλία προετοιμασίας του συγκεκριμένου έργου γίνεται με συγχρηματοδότηση της Νομαρχίας και του Δήμου Αγίου Γεωργίου με τη σύμπραξη της ΑΕΝΑΚ προκειμένου να κινηθούν με ευέλικτο και αποτελεσματικό τρόπο οι διαδικασίες ολοκλήρωσης της μελέτης.