Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Η Παρέμβαση Εκπαιδευτικών συμπαραστέκεται στους κατοίκους της Λευκίμμης

Η δημιουργία ενός παράνομα χωροθετημένου ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής ήδη από το 2005 και τους οδήγησε σε δυναμικές κινητοποιήσεις από το Γενάρη του 2008,όταν στο χωριό τους κατέφθασαν διμοιρίες ΜΑΤ για να «προστατεύσουν» το παράνομο έργο. Οι κάτοικοι, άνθρωποι της δουλειάς και του μεροκάματου, άνθρωποι όλων των ηλικιών και αποχρώσεων πάλεψαν και αγωνίστηκαν με αξιοπρέπεια ενάντια σε αποφάσεις των τοπικών και κεντρικών αρχόντων , που αδιαφορούσαν για την υγεία και τη ζωή των κατοίκων. Βρέθηκαν έτσι αντιμέτωποι με διμοιρίες ΜΑΤ που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή τους .για να προστατεύσουν τις παράνομες αποφάσεις της διοίκησης.
Οι άνθρωποι αυτοί συνέχισαν τον αγώνα τους και βρέθηκαν να
 θρηνούν μία νεκρή ,να συλλαμβάνονται ,να ζουν σε ένα στενό αστυνομικό κλοιό στο ίδιο τους το χωριό, να βιώνουν ένα καθεστώς απροκάλυπτης ωμής βίας από τις δυνάμεις καταστολής , να σέρνονται σε δίκες ,γιατί διεκδίκησαν το αυτονόητο, το δικαίωμα στη ζωή.
Στις 12 Νοέμβρη γίνεται η δίκη των τεσσάρων πρώτων από τους 60 κατηγορουμένους ,των Βασίλη Καραβαζάκη, Πανδή Γιάννη, Ανδρονικόπουλου Τάσου, Σαμοϊλη Σίμου. Οι κατηγορούμενοι βαρύνονται με πλήθος κατηγοριών ,βασισμένων αποκλειστικά σε μαρτυρίες αστυνομικών και οι οποίες επισύρουν σοβαρές ποινές. Οι ευθύνες αποδίδονται στους πολίτες και όχι σ’αυτούς που θεσμικά είναι υπεύθυνοι για το έγκλημα που διενεργείται στη Λευκίμμη
Η Παρέμβαση εκπαιδευτικών ,επειδή θεωρεί ότι οι κοινωνικοί αγώνες είναι κατάκτηση και δικαίωμά μας στηρίζει τον αγώνα αυτών των ανθρώπων και ζητά :
Να απαλλαγούν όλοι οι κατηγορούμενοι από τις κατηγορίες που τους βαρύνουν
Να σταματήσουν οι διώξεις και οι δίκες
Να φύγουν τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη
Να γίνει ΧΥΤΥ στο νησί με όλες τις προαπαιτούμενες προδιαγραφές
Καλούμε όλα τα σωματεία ,όλες τις συλλογικότητες ,όλους τους συναδέλφους να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους
Καλούμε τις ΕΛΜΕ όλης της χώρας να συμπαρασταθούν, με όποιο τρόπο κρίνουν, στους διωκόμενους
Καλούμε την ΟΛΜΕ να στηρίξει τους διωκόμενους και το δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Λευκίμμης.