Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Καλή δύναμη σε όσους αντιστέκονται στη λησμονιά και την παρακμή….

Αρθρο του Δημήτρη Καρύδη

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις δημοτικές και νομαρχιακές και περιφερειακές εκλογές.
Παρακολουθώντας τα του Δήμου Κερκυραίων, διαπιστώνει κανείς μερικά βασικά χαρακτηριστικά με τα οποία κλείνει η αυλαία.

1.Καμία σημαντική παραγωγή έργου. Οπου και να κοιτάξεις γύρω σου δεν μπορείς να βρεις ένα έργο πνοής ολοκληρωμένο. Αυτό, λένε αυτοί που ξέρουν, οφείλεται στο γεγονός, ότι η απερχόμενη του χρόνου τέτοια εποχή δημοτική πλειοψηφία, θα έχει τη δυνατότητα να κόψει κάποιες κορδέλες, όπου λχ Μαράσλειο, Λαϊκή Αγορά και άλλα τέτοια παρόμοια….
2.Απλή διαχείριση έγινε και μάλιστα η πλειοψηφήσασα παράταξη δεν μπόρεσε να πείσει και να συσπειρώσει ούτε τα μέλη της. Πολλά από αυτά απομακρύνθηκαν, διαφορποιήθηκαν, ανεξαρτητοποιήθηκαν….
3.Απογοήτευση επικρατεί στο λαό για τα όσα είδε επί τρία χρόνια. Απογοήτευση τέτοια που κάνει πολλούς από αυτούς που υποστήριξαν την εξέλιξηξ στο Δήμο Κερκυραίων να μιλούν σήμερα για λάθος πολιτική επιλογή.
4.Το ζήτημα που προκύπτει τώρα είναι αν η «διάσπαση» όπως αποκάλεσε την σημερινή πλειοψηφία, ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ το 2006, θα θελήσει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα αλλά με την κομματική νομιμοποίηση αυτή τη φορά.
5.Το έργο λοιπόν δεν είναι ορατό. Θα «αποκαλυφθεί» μέσα στο επόμενο διάστημα, η προσφορά δεν είναι είναι ευανάγνωστη και πιθανόν να απαιτηθούν ιδιαίτερα μαθήματα προς εμπέδωση. Η ουσία όμως δεν είναι εκεί. Η ουσία έγκειται στο γεγονός ότι η απερχόμενη του χρόνου τέτοιες μέρες, δημοτική πλειοψηφία, θα καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να κρατηθεί στην εξουσία και γι’ αυτό ο λαός δεν πρέπει να ξεχάσει, δεν πρέπει να παρασυρθεί, αλλά πρέπει να παραμείνει σταθερός στις απόψεις του….

Αυτά τα λιγοστά για αρχή. Τα υπόλοιπα, θα έρθουν στην ώρα τους. Καλή δύναμη σε όσους αντιστέκονται στη λησμονιά και την παρακμή….