Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Συλαλλητήριο του ΠΑΜΕ στις 24 Νοεμβρίου

Έως χθες το πρόβλημα για τον πρωθυπουργό ήταν το νοικοκύρεμα της οικονομίας. Τώρα υιοθετώντας τις θέσεις της ΕΕ ότι η οικονομία είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, χρησιμοποιώντας ξύλινη γλώσσα, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υλοποιεί....
 τις αντιδραστικές απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό, παντού, οι οποίες ήταν προαποφασισμένες στην ΕΕ πολύ πριν από την κρίση.
Προχωρεί σε ολομέτωπη επίθεση και στο σάρωμα των εναπομείναντων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Απολύει εργαζόμενους, σταματάει προσλήψεις, «πάγωμα μισθών» την ίδια ώρα στέλνει στρατιωτική αποστολή στο Αφγανιστάν που κοστίζει 1.000.000€ την ημέρα και δίνει 10 δις στο μεγάλο κεφάλαιο.
Σοβαρές είναι οι ευθύνες του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη ΓΣΕΕ που με τη στάση τους συναινούν στην νέα αντεργατική επίθεση κεφαλαίου- κυβέρνησης- ΕΕ.
Η εργατική τάξη υψώνοντας το ταξικό της ανάστημα πρέπει να τους απαντήσει: Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Πραγματικές αυξήσεις εδώ και τώρα. Καμιά απόλυση, μέτρα προστασίας των ανέργων, δραστική φορολόγηση του κερδών και των κεφαλαίων, κατάργηση όλων των προνομίων.
Καλούμε την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία να δώσουν την πρώτη τους απάντηση με τη μαζική τους συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ τη ΤΡΙΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 7 το βράδυ στη πλατεία ΣΑΡΟΚΟ.