Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Τι λέει το Συντονιστικό Νηπιαγωγών σε επιστολή του προς ΔΟΕ και Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Μετά από την ανακοίνωση της Δ.Ο.Ε. ότι την Τρίτη 24/11 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την καινούργια ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επαναφέρουμε το θέμα της κατάθεσης-από μέρους της Δ.Ο.Ε. του σχεδίου νόμου για το ωράριο των νηπιαγωγών, που συγκέντρωσε 3000 υπογραφές νηπιαγωγών, πολλών συνέδρων και αποφάσεις Δ.Σ. συλλόγων.
Νομίζουμε επίσης πως η συνάντηση δίνει μια πολύ καλή ευκαιρία για να μπει εξ αρχής στο κέντρο της συζήτησης η στήριξη του Δημόσιου Νηπιαγωγείου και της Δημόσιας και Δωρεάν προσχολικής αγωγής.
Θεωρώντας ότι μέχρι τώρα οι ενέργειες και παραλήψεις της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας ακυρώνουν στην πραγματικότητα την..............
 υποχρεωτικότητα στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο, αλλά και οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας υπουργού για την παιδεία προκαλούν σύγχυση σχετικά με το Δημόσιο Νηπιαγωγείο και το διακριτό του ρόλο από τον παιδικό σταθμό καλούμε τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ότι θα πάρει ΑΜΕΣΑ τα παρακάτω μέτρα σαν πρώτη προσπάθεια στήριξης του Δημόσιου Νηπιαγωγείου:
·Ίδρυση 1000 νέων νηπιαγωγείων και διορισμοί μόνιμων νηπιαγωγών για να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες όλων των παιδιών 4-6 χρονών.
·Επαναφορά των παλιών κριτηρίων για την ίδρυση ιδιωτικών νηπιαγωγείων. Όχι στο υποχρεωτικό νηπιαγωγείο στους παιδικούς σταθμούς ,δημοτικούς και ιδιωτικούς.
·Έκδοση πιστοποιητικού φοίτησης στο νηπιαγωγείο και εσωτερικές υπηρεσιακές εγγραφές για το δημοτικό.
·Απόσυρση της εγκυκλίου της 20ης Ιουλίου 2007 που αυξάνει το ωράριο του νηπιαγωγείου και καταστρατηγεί το ωράριο των νηπιαγωγών.
Θεωρούμε πως τα τέσσερα παραπάνω σημεία θα πρέπει να αποτελέσουν τη βάση πάνω στην οποία πρέπει να δεσμευτεί το υπουργείο για να εξελιχθεί η συζήτηση.