Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Ερώτηση του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας

Ερώτηση με θέμα: Να ανακληθούν οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από το Αφγανιστάν και τις άλλες χώρες κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Θ. Παφίλης. Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρονται τα εξής:
"Η προσπάθεια της κυβέρνησης να καθησυχάσει την κοινή γνώμη για τους κινδύνους που συνεπάγεται η συνέχιση της εμπλοκής.....
 της χώρας μας στο Αφγανιστάν διαψεύδεται από τα ίδια τα γεγονότα.
Στη συνεδρίαση της 13/11/2009 το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) με τις αποφάσεις που έλαβε επιβεβαίωσε τη συνέχιση της ελληνικής εμπλοκής στο Αφγανιστάν καθώς και σε μια σειρά άλλες Νατοϊκές επιχειρήσεις. Με τις αποφάσεις αυτές ενισχύουν την οργανική σύνδεση της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Ειδικότερα σε σχέση με το Αφγανιστάν οι αποφάσεις αυτές επιβραβεύουν την ιμπε-ριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ και των άλλων δυνάμεων της EE, αλλά και την διεφθαρμένη Αφγανική κυβέρνηση που μετά και τις εκλογές βίας και νοθείας αντιμετωπίζουν την παγκόσμια κατακραυγή.
Οι σχεδιασμοί αυτοί έρχονται σε μια περίοδο ένταση των συγκρούσεων και της δράσης του διεθνούς αντιιμπεριαλιστικού κινήματος ενάντια στην κατοχή, για την αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων.
Σε κάθε ττερίπτωση η συνέχιση της παρουσίας των ελληνικών στρατιωτικών δυνά¬μεων, εγκυμονεί πολύ σοβαρούς κινδύνους για την απώλεια ανθρώπινων ζωών.
Τέλος η εμπλοκή, η συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό, άδικο, πόλεμο, σημαίνει σημαντική οικονομική επιβάρυνση που προστίθεται στα 300 εκ. Ευρώ που ήδη δαπανώνται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε όχι μόνον να μην συνεχισθεί και να μην αναβαθμισθεί η παρουσία Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Αφγανιστάν αλλά να ανακληθεί η δύναμη αυτή, καθώς και οι άλλες δυνάμεις από το εξωτερικό, όπως απαιτεί το αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό κίνημα, ώστε οι ένοπλες δυνάμεις να υπηρετούν αποκλειστικά και μόνον την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας και των συνόρων και όχι τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, την κατοχή και υποταγή ξένων χωρών και την καταπίεση των λαών".