Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Τι είπε σε συνέντευξή του ο Βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους

Εποχιακοί υπάλληλοι της Ολυμπιακής αεροπορίας

Το Σάββατο είχαμε μία συνάντηση με τους απολυμένους εποχιακούς υπαλλήλους της πρώην Ολυμπιακής αεροπορίας που τώρα ονομάζεται OLYMPIC AIR. Εδώ κάνω μία παρένθεση και θέλω να πω ότι πραγματικά πολύ πιο γρήγορα από ό,τι περιμέναμε, το ΚΚΕ βλέπει τις απόψεις του να δικαιώνονται, όταν όλοι φώναζαν ότι η Ολυμπιακή αεροπορία ζημιώνει τον Ελληνικό λαό και τον βάζει μέσα, εμείς λέγαμε ότι η χώρα χρειάζεται ένα δημόσιο σύστημα αερομεταφορών που θα......
προσφέρει ασφαλείς και φτηνές υπηρεσίες και την ίδια στιγμή βέβαια να απασχολεί ένα σημαντικό αριθμό ατόμων. Αυτή την στιγμή πανελλαδικά περίπου 1000 άτομα βρίσκονται στον αέρα και ιδιαίτερα στην Κέρκυρα 100 άτομα ουσιαστικά έχουν φτάσει στο σημείο να μην μπορούν να πάρουν ούτε το επίδομα ανεργίας. Εκεί που τους υπόσχονταν ότι θα πάρουν επίδομα ανεργίας και μάλιστα ενισχυμένο, κανένας από αυτά τα άτομα δεν παίρνουν ούτε το κανονικό επίδομα. Μπήκαν σε μία τεράστια γραφειοκρατία όπου ακόμα και για να πάρουν το επίδομα ανεργίας χρειάζεται να πάρουν διάφορα χαρτιά και ένα από αυτά είναι από τον εκκαθαριστή στον κάθε ένα προσωπικά, για να τα καταθέσουν στον ΟΑΕΔ και στη συνέχεια να πάρουν το επίδομα ανεργίας.
Υπάρχουν μεγάλες αμφιβολίες ακόμα και για το επίδομα αλληλεγγύης, αν θα μπορέσουν να το πάρουν και καταλαβαίνετε ότι το πρόβλημα αυτό είναι τεράστιο, γιατί πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και κάπου 100 οικογένειες στην Κέρκυρα δεν θα έχουν το παραμικρό εισόδημα. Εμείς όλα αυτά θα τα φέρουμε στη βουλή και με ερωτήσεις μας, αλλά και από αύριο που ξεκινάει η συζήτηση για το νομοσχέδιο για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, μέσα από το οποίο θα προσπαθήσουμε να παρέμβουμε και να ζητήσουμε εξηγήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών:

Σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση γιατί για μία ακόμα φορά θεωρούν τον εαυτό τους ξεγελασμένο από τον κρατικό φορέα, από την Κυβέρνηση και την προηγούμενη της ΝΔ και από την νέα του ΠΑΣΟΚ. Τον προηγούμενο χρόνο πέρασε ένας νόμος ο οποίος ουσιαστικά μιλούσε για προσλήψεις 2000 γιατρών το 2009 και 2500 γιατρών το 2010 και βέβαια μέχρι αυτή την στιγμή που μιλάμε, ούτε ένας γιατρός δεν έχει προσληφθεί. Χρωστάνε εφημερίες από τον Ιούνιο, ουσιαστικά σε κάθε γιατρό χρωστούν 3000 με 5000 ευρώ, και από ό,τι φαίνεται τα χρήματα αυτά κινδυνεύουν ακόμα και να μη τους δοθούν, όταν με το τέλος του χρόνου μπαίνουμε σε νέο χρηματοδοτικό πρωτόκολλο.
Οι γιατροί αυτή την στιγμή, με το δίκιο τους, ζητούν και τα δεδουλευμένα, διεκδικούν και προσλήψεις διότι η νέα Κυβέρνηση στα λόγια λύνει προβλήματα, στην πράξη όμως, τα επιδεινώνει, διότι ούτε τα χρήματα για τις εφημερίες του 2009 δεν έχει εξασφαλίσει, πολύ περισσότερο δεν έχει εξασφαλίσει να προσλάβει προσωπικό, την ίδια όμως στιγμή πολύ εύκολα απολύει όλους τους συμβασιούχους που λήγουν οι συμβάσεις τους, απολύει τα παιδιά αυτά τα οποία τόσο πολύ τα εκμεταλλεύτηκαν που δουλεύουν με σχέσεις εργασίας stage. Εμείς τασσόμαστε στο πλευρό των νοσοκομειακών γιατρών που διεκδικούν το δίκιο τους και θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή στις οικονομικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης, να βρεθούν χρήματα για να γίνουν οι προσλήψεις και γιατρών, νοσηλευτών και άλλου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία για να μπορέσει επιτέλους ο δημόσιος τομέας υγείας να λειτουργεί σωστά, αποδοτικά διότι ο Ελληνικός λαός δεν έχει τα χρήματα εκείνα που χρειάζεται να πληρώσει στον ιδιωτικό τομέα υγείας στον οποίο εξαναγκάζεται να προσφύγει λόγω των τεράστιων ελλείψεων του δημόσιου τομέα της υγείας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την άφιξη στη χώρα μας των επιθεωρητών του Δ.Ν.Τ.είπε τα εξής:
Ξέρετε πολύ καλά την θέση του ΚΚΕ, εμείς θεωρούμε ότι ο Ελληνικός λαός δεν έχει καμία, μα καμία σχέση με την λεγόμενη οικονομική κρίση που μαστίζει τον κόσμο και την χώρα μας, ότι η κρίση αυτή είναι μια αμιγώς καπιταλιστική κρίση και ουσιαστικά γίνεται για να αυγατίζουν τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών. Αρκεί να σας πω ότι αυτές τις μέρες δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες η έκθεση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στην οποία αναφέρεται ότι για το πρώτο 9μηνο του 2009 τα καθαρά κέρδη της ήταν πάνω από 1 δις ευρώ, άρα ο Ελληνικός λαός δεν έχει καμία ευθύνη για την κρίση, τα χρήματα τα μαζεύουν οι κεφαλαιοκράτες. Εμείς λέμε ανεξάρτητα από αυτό, ότι ούτε η Ε.Ε. ούτε το Δ.Ν.Τ. ούτε οι άλλοι καπιταλιστικοί – ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί πρέπει να έχουν κανένα λόγο για το τι συμβαίνει στην χώρα μας. Παρ΄ όλα αυτά και οι Κυβερνήσεις της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ, τώρα, είναι ολοφάνερο ότι έχουν εκχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα του Ελληνικού λαού σε υπερεθνικά κέντρα και αφού τους έχουν εκχωρήσει αυτά τα δικαιώματα, είναι—γιαυτούς-- απολύτως φυσιολογικό, να έχουμε ελέγχους και στην οικονομία, αλλά πολύ χειρότερα και στην άμυνα μας από υπερεθνικούς οργανισμούς όπως είναι η Ε.Ε. το Δ.Ν.Τ. το ΝΑΤΟ κ.λ.π.