Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Τι λέει η ΕΤΙΝ για την World Travel M;arket

Πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο η διεθνής έκθεση Τουρισμού WTM 2009.
Τα πρώτα μηνύματα από την Αγγλική αγορά επιτρέπουν συγκρατημένη αισιοδοξία για το 2010. Ξεφεύγοντας από τις συνηθισμένες πρακτικές προβολής η Περιφέρεια Ιονίων Νησιών οργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης 10 Νοεμβρίου στο Λονδίνο εκδήλωση με θέμα :....
 «το Ιόνιο εμπνέει το Κρίκετ». Η εκδήλωση έγινε στη Μεγάλη Αίθουσα του «Marylebone Cricket Club», που είναι το παλαιότερο και πλέον ιστορικό γήπεδο κρίκετ στον κόσμο.
Δημοσιογράφοι του αθλητικού και τουριστικού ρεπορτάζ, είχαν τη μοναδική ευκαιρία, να ενημερωθούν από τους ομιλητές για τις δυνατότητες ανάπτυξης του αθλήματος στα Ιόνια Νησιά, να συνομιλήσουν με δεκάδες Έλληνες εκπροσώπους φορέων αλλά και επαγγελματίες του τουρισμού, καθώς επίσης να απολαύσουν μια προνομιακή μεταχείριση στη δύσκολα προσβάσιμη στους «κοινούς θνητούς» Μεγάλη Αίθουσα του Lord’s.

Την εξαιρετική αυτή βραδιά τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους: η Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, η οποία ενθουσίασε και γοήτευσε το κοινό με την εύστοχη ομιλία της, ο Προεδρεύων της ΕΤΙΝ Χρήστος Σκούρτης που απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ο Διευθυντής Ευρώπης του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρίκετ Richard Holdsworth, ο Πρόεδρος του English Cricket Council Rodger Knight, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ Ιωσήφ Νικήτας, η Διευθύντρια του ΕΟΤ Λονδίνου Σοφία Παναγιωτάκη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς Σπύρος Γαλιατσάτος, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λαγανά Ζακύνθου Χριστίνα Τετράδη, ο Δήμαρχος Θιναλίων Σπύρος Βάρελης, ο πρώην Δήμαρχος Κερκυραίων Γιάννης Τρεπεκλής, ο Λόρδος Ορ Γιούιν, η Λαίδη Μαρίνα Μαρκς, ο Πρόεδρος της μεγαλύτερης εταιρίας συνθετικών ταπήτων γηπέδων και σπόνσορας της ICC Σων Πάτρικ, η ιδρύτρια της Corfu Villas Πατρίτια Κούκσον κ.ά.
Από την πλευρά των μέσων ενημέρωσης, παραβρέθηκαν δημοσιογράφοι από το BBC, την Evening Standard, την Guardian, το Insight Guide, το Ειδησεογραφικό Πρακτορείο του Πακιστάν, καθώς και από τα Ινδικά περιοδικά Today’s Traveller, Lifestyle Living, NewsWire και What Women Want.
Στους προσκεκλημένους της εκδήλωσης έγινε εκτενής αναφορά, τόσο για τους ιστορικούς δεσμούς της Κέρκυρας με το κρίκετ και τις πρόσφατες επιτυχίες της εθνικής ομάδας, όσο και για το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κρίκετ, που θα αρχίσει από την Κέρκυρα το 2010. Εντύπωση προκάλεσε στους ξένους δημοσιογράφους, η ανάπτυξη του αθλήματος και στα άλλα νησιά του Ιονίου, με αποκορύφωμα την πρόταση του BBC, να καλύψει τους αγώνες του Φεστιβάλ και στα 4 νησιά.
Σε γενικές γραμμές, η εκδήλωση εξελίχθηκε σε μια πολύ ζεστή και συγκινησιακά φορτισμένη βραδιά με ανθρώπους που έδειξαν ότι αγαπούν το κρίκετ αλλά και την Ελλάδα.
Η επιτυχία της εκδήλωσης αποδεικνύει τη συστηματική τουριστική πολιτική της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, η οποία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατάφερε την να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των ξένων δημοσιογράφων, στη διάρκεια της παγκόσμιας τουριστικής έκθεσης World Travel Market.