Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, προγραμματίζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να ξεκινήσει την καταβολή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ στους αμπελουργούς που έχασαν τη σοδειά τους από τις καταρρακτώδεις βροχές του Σεπτεμβρίου. Όπως δήλωσε χθες ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Καρχιμάκης το συνολικό ύψος των αποζημιώσεων στους αμπελουργούς όλης της Κρήτης, θα φθάσει τα 20 εκατ. ευρώ.............



Στην παρούσα φάση θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων με ποσό συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό τα 4,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στους αμπελουργούς του νομού Ηρακλείου, τα 0,3 εκατ. στους πληγέντες του νομού Λασιθίου και το υπόλοιπο ποσό στους παραγωγούς των νομών Χανίων και Ρεθύμνης.


Με την ταχύτητα που θα διεκπεραιώνονται από τον ΕΛΓΑ οι καταστάσεις πληρωμής των παραγωγών, θα πιστώνονται και οι λογαριασμοί των δικαιούχων, σύμφωνα με τον κ. Καρχιμάκη, ο οποίος επισημαίνει ότι στόχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι να ολοκληρωθεί η καταβολή των αποζημιώσεων μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου του 2010.