Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Τι ρωτούν την κυβέρνηση βουλευτές του ΚΚΕ για 15 εργαζόμενους της ΕΤΕΔΚ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με θέμα: "Παράνομη και αυθαίρετη η μη μετατροπή της σχέσης εργασίας των εργαζομένων στην Επιχείρηση Τεχνικών Έργων του Δήμου Κερκυραίων (ΕΤΕΔΚ) από ορισμένου χρόνου σε αορίστου", κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ κ.κ. Χαραλάμπους και Μωραϊτης. Στο κείμενο της ερώτησής τους αναφέρουν τα εξής: ...................



"Περίπου δεκαπέντε εργαζόμενοι στην επιχείρηση τεχνικών έργων του Δήμου Κερκυραίων (Ε.Τ.Ε.Δ.Κ.) σε διάφορες τεχνικές ειδικότητες με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, εργάζονταν 30 μήνες συνεχόμενα από 21/6/2004 μέχρι 22/12/2006. Αυτό προκύπτει και από την βεβαίωση προϋπηρεσίας η οποία τους έχει χορηγηθεί από την υπηρεσία τους.
Ενώ, όμως, άλλοι συνάδελφοι τους που δούλευαν σε άλλες επιχειρήσεις του Δήμου έχουν γίνει αορίστου χρόνου και σύμφωνα με το Π.Δ. 164/2004 το έχουν απορροφηθεί από το Δήμο Κερκυραίων, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι βρίσκονται στον αέρα παρά το γεγονός ότι έχουν όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για να γίνουν αορίστου χρόνου.


ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα προτίθενται να πάρουν για την εξασφάλιση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασίας των εργαζόμενων αυτών με την άμεση μονιμοποίηση τους με πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα".