Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Απολύθηκε ωρομίσθιος- Σωστά. Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί δημιούργησαν τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας με τα 300 ευρώ το μήνα.....

Με μοναδική αναλγησία ο προϊστάμενος Β/θμιας του νομού Κέρκυρας απέλυσε ωρομίσθια συνάδελφο δύο μήνες από την πρόσληψή της και αφού χρειάστηκε να μετακομίσει από τη Θεσσαλονίκη στην Κέρκυρα για 300€ πάνω - κάτω το μήνα. Ο λόγος ήταν ότι στους καθυστερημένους διορισμούς που έγιναν στις 14 Δεκέμβρη, αν και από το ΠΥΣΔΕ Κέρκυρας δόθηκε ένα κενό της ειδικότητας αυτής (αισθητική ΠΕ18. 05), το Υπουργείο διόρισε........... τρεις, και ενώ ο κ. προϊστάμενος είχε δεσμευτεί πριν προχωρήσει σε απόλυση, να συζητήσει τουλάχιστον το θέμα στο ΠΥΣΔΕ προτίμησε να ανακοινώσει την απόλυση στη συνάδελφο στις γιορτές. Στις 12/11/09 η κ. Διαμαντοπούλου, περιγράφοντας την κατάσταση που παρέλαβε δήλωνε: «στη χώρα υπάρχει τέτοιος ανορθολογισμός, υπάρχει τέτοια σπατάλη πόρων και ανθρωπίνων οικονομικών, που όταν κάθε χρόνο μιλάμε για κενά, είναι πραγματικά μία τραγωδία». Λίγο παλαιότερα, πριν μερικούς μήνες, με το ΠΑΣΟΚ αντιπολίτευση, η κ. Διαμαντοπούλου συνυπέγραφε μαζί με άλλους 16 συναδέλφους της βουλευτές επερώτηση μεταξύ των άλλων κατήγγειλε: «ειδικά το ζήτημα του τόπου και του σχολείου απασχόλησης γίνεται συχνά αντικείμενο κάθε λογής «εκδουλεύσεων» από ποικίλους «παράγοντες» της διοίκησης της εκπαίδευσης, πολιτικά πρόσωπα και δίκτυα πελατειακών σχέσεων, εξουθενώνοντας ηθικά τους νέους εκπαιδευτικούς».
Ένα μήνα μετά την πρώτη δήλωση που αναφέραμε της κ. Διαμαντοπούλου, με υπογραφή της διορίστηκαν μακριά από τα σπίτια τους οι τρεις συνάδελφοι αισθητικοί στην Κέρκυρα σε ένα κενό. Προ ημερών, 15/01/2010, δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο καταγγελίες μαθητών της ΕΠΑΣ Σάμου που αφορούσε σοβαρότατα προβλήματα έλλειψης καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων ανάμεσα στους οποίους δύο θέσεις διδασκόντων αισθητικής. Ο καθένας μπορεί να σκεφθεί πως οι ίδιοι μηχανισμοί που κατήγγειλε ως αντιπολίτευση η κ. Υπουργός, είναι σε πλήρη δράση και τώρα που είναι κυβέρνηση. Με μια διαφορά, ότι πριν βρισκόταν στην υπηρεσία της ΝΔ, ενώ τώρα στην υπηρεσία του ΠΑΣΟΚ. Και να σκεφθεί κανείς ότι η διαδικασία διορισμών στην εκπαίδευση, εξαιτίας των πολύχρονων αγώνων των εκπαιδευτικών, είναι ή πιο αξιόπιστη και αντικειμενική από όλο το δημόσιο τομέα!
Όχι μόνον αυτό, το υπουργείο ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέο σύστημα διορισμών κατά σχολείο και Δήμο. Μια τέτοια εξέλιξη όχι μόνο δε θα βελτιώσει την κατάσταση, αλλά θα την κάνει περισσότερο αδιαφανή και αυθαίρετη, αλλά και θα γενικεύσει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις στην εκπαίδευση.
Για αυτό απέναντι στην διαχρονική κοροϊδία και από τα δύο μεγάλα κόμματα οι εκπαιδευτικοί έναν δρόμο έχουμε, το δρόμο του αγώνα για τη διεκδίκηση σταθερής και μόνιμης εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση.


Υ. Γ : Όσο για τον κ. προϊστάμενο που διάλεξε το θλιβερό ρόλο του εκτελεστικού οργάνου σε μια βαθιά απάνθρωπη και αντισυναδελφική πράξη, μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει το «άξιος ο μισθός του» των σημερινών ανωτέρων του, ένα έχουμε να πούμε, κρίμα!