Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΝΕ ΚΚΕ:Οχι στο διάλογο - απάτη τώρα είναι η ώρα του αγώνα- Προστασία της ελαιοπαραγωγής και εγγυημένη τιμή για το λάδι

Η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη στήριξή της στα δίκαια αιτήματα της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς που ξεσηκώνεται σε όλη τη χώρα για να εμποδίσει στο ξεκλήρισμά της. Η συσπείρωση, ο αποφασιστικός και επίμονος αγώνας είναι η μόνη λύση για την........................
ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς.
Η εξευτελιστική τιμή την οποία οι μεγαλέμποροι και βιομήχανοι εξαναγκάζουν τους αγρότες να πωλούν το λάδι και τα άλλα προϊόντα τους, τα υπέρογκα χρέη στις τράπεζες, το τεράστιο κόστος παραγωγής δεν είναι αποτελέσματα λανθασμένων χειρισμών ή κακής διαχείρισης. Είναι αποτέλεσμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, την οποία έχουν συνειδητά ψηφίσει και εφαρμόζουν με απαρέγκλιτη συνέπεια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Από αυτή την πολιτική ωφελούνται οι καπιταλιστές αγρότες και οι μεγάλοι επιχειρηματίες που λυμαίνονται την αγροτική παραγωγή. Γι' αυτό διαχωρίζουν τους αγρότες σε κατά κύριο επάγγελμα και μη, προκειμένου να διώξουν ολοκληρωτικά τη φτωχή αγροτιά και να συγκεντρώσουν γη και παραγωγή σε λίγους.
Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, όχι μόνο προωθούν αυτήν την πολιτική, αλλά κοροϊδεύουν και τιμωρούν τους αγρότες. Γιατί κοροϊδία είναι η μη καταβολή της επιδότησης, κοροϊδία είναι να παρουσιάζουν ως λύση στα προβλήματα των αγροτών είτε την βιολογική καλλιέργεια, είτε το σήμα ποιότητας, είτε άλλα προγράμματα της ΕΕ. Είναι τα κόμματα που ως κυβερνήσεις διέλυσαν τους συνεταιρισμούς, λεηλατούν το αγροτικό εισόδημα και έχουν φέρει τους αγρότες σε απόγνωση, ποινικοποιούν τον αγώνα των αγροτών στήνοντας αγροτοδικεία.
Καμία ανοχή στον εμπαιγμό της κυβέρνησης που ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τα αιτήματά των φτωχομεσαίων αγροτών και ότι τα προβλήματα θα λυθούν με εθνικό διάλογο και συνεννόηση. Χρήματα υπήρχαν και υπάρχουν άφθονα όταν πρόκειται να χρηματοδοτηθούν οι μεγαλοεισαγωγείς - μεγαλοεξαγωγείς που έχουν τεράστια κέρδη.
O δε διάλογος που έχει αναγγείλει η κυβέρνηση είναι ψεύτικος και στόχο έχει να διαιρέσει τους αγρότες και να τους βάλει να διαπραγματεύονται πόσα ακόμη θα χάσουν.
Η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί τους αγρότες να αντιπαλέψουν την πολιτική της ΕΕ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τη γεωργία. Να σταθούν αντιμέτωποι με τα μονοπώλια και τους μεγαλέμπορους που κλέβουν τη δουλειά του αγρότη. Μαζί με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους της πόλης να ανοίξουν το δρόμο για μια διαφορετική οργάνωση της γεωργίας, στο πλαίσιο της λαϊκής οικονομίας και εξουσίας.