Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Τι γίνεται στην ΟΚΕΣΑ- Δείτε τι λέει ο Γ. Ζωχιός

Συνεδριάζει σήμερα στην αίθουσα Λευκιμαίων το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Κερκυραϊκών Συλλόγων Αττικής (ΟΚΕΣΑ), με σημαντικό θέμα τον Προγραμματισμό.
Με αγωνία και πολλές ελπίδες οι Σύλλογοι και οι Απόδημοι περιμένουν πως θα προχωρήσει η Ομοσπονδία τους, μετά την πολύχρονη κρίση.
Το πρόσφατο 16ο Συνέδριο έδωσε σαφείς κατευθύνσεις για τα σοβαρά προβλήματα.
Η εντολή ήταν καθαρή: Να...................
προχωρήσουν όλα τα θέματα με το σύνολο των αρμοδιοτήτων του ΔΣ και να προγραμματίσει έκτακτο εκλογικό Συνέδριο στο εξάμηνο με σκοπό τη μεγαλύτερη συμμετοχή αφού αναστραφεί η χρόνια απογοήτευση.
Το 16ο Συνέδριο προσανατόλισε Ιδιαίτερα τη δράση των Οργάνων στο προχώρημα του Σπιτιού, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της κρίσης και στη λειτουργία με πλήρη διαφάνεια.
Βέβαια, ακούγονται παράπονα και κρίσεις, από Συλλόγους και Στελέχη, γιατί «κυλάει χαμένος χρόνος».
Διατυπώνεται ο αντίλογος ότι μετά 2 μήνες περίπου, η Διοίκηση που παραιτήθηκε στο 15ο Συνέδριο και μετά προσέφυγε στα δικαστήρια για διορισμό, δεν παρέδωσε ουσιαστικά ακόμη στην εκλεγμένη Διοίκηση. Κυρίως τα οικονομικά.
Έμπειροι όμως στα της ΟΚΕΣΑ εκτιμούν ότι η μη παράδοση σχετίζεται με «αδυναμίες» που δεν επιθυμούν να καταγραφούν αλλά και με επιδιώξεις να μην προχωρήσει η ΟΚΕΣΑ σε ουσιαστικό έργο.
Λένε, ότι υπάρχουν «δυνάμεις», ευθυνόμενες για την κρίση στην ΟΚΕΣΑ, οι οποίες δε βλέπουν με καλό μάτι την εκλογή οργάνων. Κυρίως, εκτιμούν οι ίδιοι παράγοντες, αυτές οι «δυνάμεις» πιέζουν ώστε να μη γίνουν πράξη αυτά που το Συνέδριο ξεκαθάρισε. Ιδιαίτερα, θα έκαναν το παν να μην προχωρήσει τίποτα στο Κτίριο και να μην λυθεί η κρίση με τα δικαστήρια.
Δεν κρύβουν, εκτιμιέται, τις σαφείς προθέσεις τους να πάει η ΟΚΕΣΑ στο έκτακτο Συνέδριο δίχως να έχει υλοποιήσει τίποτα, να υπάρξει απογοήτευση και να μην έχει συμμετοχή Συνέδρων.
Σήμερα λοιπόν, θα φανεί ξεκάθαρα αν η «κατευθυνόμενη αδράνεια» θα βρει έδαφος ώστε να εμφανιστεί το ΔΣ ενάντια στο Συνέδριο.