Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Συναντήσεις Δένδια με τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας

Με αντιπροσωπείες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) συναντήθηκε χθες, Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη, Βουλευτής Κέρκυρας, κ. Νικόλαος Δένδιας.
Ο κ. Δένδιας ενημερώθηκε για τη λειτουργία.................
 της Π.Ο.ΑΣ.Υ και της Π.Ο.ΑΞΙ.Α, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι και οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως και για τις προτάσεις τους σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας.

Σχετικά με τα συμπεράσματα της συνάντησης, ο κ. Δένδιας δήλωσε:
«Είχα την ευκαιρία κατά τη συνάντησή μου με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αστυνομικών, να ενημερωθώ για τη λειτουργία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και της Π.Ο.ΑΞ.Ι.Α., για τον θεσμικό τους ρόλο και τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την αναβάθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους Έλληνες πολίτες, έννοιες που είναι συνυφασμένες.
Εξέφρασα την επιθυμία, με την αφορμή αυτή, να υπάρχει διαρκής ενημέρωση και στενή συνεργασία, με στόχο την υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων τους και του κοινού αγώνα που διεξάγουμε, προκειμένου να αισθάνεται ασφαλής τόσο ο Έλληνας Αστυνομικός όσο και κάθε συμπολίτης που ζει και εργάζεται στη χώρα μας.
Είχα την ευκαιρία επίσης να τονίσω ότι πρέπει να αλλάξει η αντίληψη της κοινωνίας για τον ένστολο εργαζόμενο, ώστε να διασφαλίζεται στην καθημερινή του δράση, χωρίς να απαξιώνεται και να αποτελεί αντικείμενο άδικης κριτικής, την ίδια στιγμή που οι ευθύνες βαρύνουν πρωτίστως άλλους.
Ως Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, παρακολουθούμε την διεθνή εμπειρία και εξετάζουμε όλα τα “πρότυπα” αστυνομιών που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε μια νέα πολιτική πρόταση για τη δημόσια ασφάλεια.
Όπως είναι ευνόητο, δεν παρέλειψα να εκφράσω τον προβληματισμό μου για την έξαρση της εγκληματικότητας τις τελευταίες ημέρες, όπως και για το γεγονός ότι εξακολουθεί να εμφανίζεται στη χώρα μας το φαινόμενο της αποκαλούμενης “πολιτικής βίας”, παρότι έχει εξαλειφθεί στην πλειοψηφία των ευρωπαϊκών κρατών. Φαινόμενο για το οποίο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί και στην πατρίδα μας, χρειάζεται η συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων και όλων των κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων».