Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Στηρίζει τους αγρότες η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη στήριξή της στα δίκαια αιτήματα της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς που ξεσηκώνεται σε όλη τη χώρα για να εμποδίσει στο ξεκλήρισμά της. Είναι μονόδρομος η συσπείρωση και ο αποφασιστικός και επίμονος αγώνας για να εξαναγκαστεί η κυβέρνηση......................
στην ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων.
Οι εξευτελιστικές τιμές στις οποίες οι μεγαλέμποροι και βιομήχανοι εξαναγκάζουν τους αγρότες να πωλούν τα προϊόντα τους, τα υπέρογκα χρέη στις τράπεζες, το τεράστιο κόστος παραγωγής δεν είναι αποτελέσματα λανθασμένων χειρισμών ή κακής διαχείρισης. Είναι αποτέλεσμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, την οποία έχουν συνειδητά ψηφίσει και εφαρμόζουν με απαρέγκλιτη συνέπεια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Από αυτή την πολιτική ωφελούνται οι καπιταλιστές αγρότες και οι μεγάλοι επιχειρηματίες που λυμαίνονται την αγροτική παραγωγή. Γι' αυτό διαχωρίζουν τους αγρότες σε κατά κύριο επάγγελμα και μη, προκειμένου να διώξουν ολοκληρωτικά τη φτωχή αγροτιά και να συγκεντρώσουν γη και παραγωγή σε λίγους.
Καμία ανοχή στον εμπαιγμό της κυβέρνησης που ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τα αιτήματά των φτωχομεσαίων αγροτών και ότι τα προβλήματα θα λυθούν με εθνικό διάλογο και συνεννόηση. Χρήματα υπήρχαν και υπάρχουν άφθονα όταν πρόκειται να χρηματοδοτηθούν οι μεγαλοεισαγωγείς - μεγαλοεξαγωγείς που έχουν τεράστια κέρδη.
Η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους της πόλης να σταθούν στο πλευρό της φτωχής αγροτιάς, να συμπαρασταθούν έμπρακτα στον αγώνα των μικρών και φτωχών αγροτών και να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνει η ΠΑΣΥ στην Παρασκευή 22 Γενάρη στις 10.30 το πρωί στην πλατεία ΣΑΡΟΚΟ, γιατί η δικαίωση της πάλης της αποτελεί προϋπόθεση για φτηνά και ασφαλή αγροτικά προϊόντα, για να αντιμετωπιστεί η διατροφική εξάρτηση της χώρας. Λαϊκή συσπείρωση και δράση για να αντιμετωπιστεί η αντιλαϊκή θύελλα.