Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Νέος Πρόεδρος στο Ξενδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας- Δηλώσεις Α. Γκερέκου

Συνήλθε χθες σε πρώτη συνεδρίαση και αναλαμβάνει σήμερα τα καθήκοντά του το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΞΕΕ, που προήλθε από τις εκλογές της 7ης Δεκεμβρίου 2009 και συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:
Πρόεδρος:.................................
Τσακίρης Γεώργιος
Αντιπρόεδροι: Λεβέντης Κωνσταντίνος, Μεταξάς Ανδρέας, Φιορεντίνος Ανδρέας
Οικονομικός επόπτης: Αλέξανδρος Βασιλικός
Διοικούσα Επιτροπή: Πολλάλης Δημήτριος, Τετράδη Χριστίνα, Τάσιος Γρηγόριος, Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος
Μέλη: Αβράμπος Κωνσταντίνος, Αγγελόπουλος Αλέξανδρος, Αντωνίου Περικλής, Βασιλικός Αλέξανδρος, Γαλιατσάτος Σπυρίδων, Ζήσης Κωνσταντίνος, Ζησιάδης Φωκίων, Ιωάννου Ευστράτιος, Καραλής Δημήτριος, Κόνιορδος Παρίσης, Κόρακας Νικόλαος, Μακρής Ευστάθιος, Μαργαρίτης Ιωάννης, Μεριανός Κωνσταντίνος, Μηναϊδης Βασίλειος, Μπραζιτίκος Ιωάννης, Οικονόμου Ιωάννης, Παπαβασιλείου Ιωάννης, Παπαδημητρίου Δημήτριος, Πίττας Γεώργιος, Πλεύρης Γεώργιος, Πολίτης Γεώργιος, Σβύνου Κωνσταντίνα, Στραγάλης Ιωάννης, Τορνιβούκας Κωνσταντίνος, Τσιτλακίδης Ηρακλής, Φαραγκουλιτάκης Νικόλαος, Φωκάς Χρήστος, Φώκιαλης Στέργιος, Χατζημιχαήλ Μηνάς, Χρονάκη Ελένη.


Α. Γκερέκου

Η Ελλάδα είναι κατοχυρωμένη τουριστική δύναμη στο διεθνή χάρτη Σε χαιρετισμό που απηύθυνε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κα Aντζελα Γκερέκου ανάφερε ότι "βρισκόμαστε σε μια εποχή που χρειάζεται να αναπροσδιοριστούν οι σχέσεις του κράτους με τον ξενοδοχειακό κόσμο και γενικότερα τις επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος. Σε μια εποχή που η Ελλάδα είναι κατοχυρωμένη τουριστική δύναμη στο διεθνή χάρτη, η συνεργασία των φορέων της πολιτείας με τον επιχειρηματικό κόσμο και τους εκπροσώπους του, πρέπει να επανα-οριοθετηθεί". Επίσης η υφυπουργός επισήμανε: "Πρέπει και η Πολιτεία να τιμήσει τις υποσχέσεις της και να δρομολογήσει τα ζητούμενα για την απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς. Είμαστε θετικοί σε πρωτοβουλίες και δράσεις που μπορούν να προωθήσουν αποτελεσματικότερα το ελληνικό τουριστικό προϊόν, προς όφελος της εθνικής οικονομίας και ασφαλώς και των κοινωνικών εταίρων. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Τουριστικών Προβλέψεων για την περασμένη χρονιά, προκειμένου να δούμε πως διαγράφονται οι τάσεις στο άμεσο μέλλον".


Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γεράσιμος Λ. Φωκάς, τόνισε μεταξύ άλλων: "Με τη λήξη της θητείας του ΔΣ και εμού ως Προέδρου στις 15 Ιανουαρίου 2010 ολοκληρώνεται ένας πολυετής κύκλος ενεργού παρουσίας μου στα ξενοδοχειακά και τα τουριστικά δρώμενα της χώρας. Αντιμετωπίζοντας πολλαπλές προκλήσεις και δυσκολίες, προσπαθήσαμε και στις δύο θητείες να εκτελέσουμε το καθήκον μας με την αναγκαία πολλαπλή στόχευση, που επιβάλλεται από τον εντεινόμενο διεθνή τουριστικό και γενικότερα οικονομικό ανταγωνισμού.


Αποχωρώντας σήμερα, οι συνάδελφοί μου στο απερχόμενο Δ.Σ. και εγώ, αφήνουμε όλα τα παραπάνω παρακαταθήκη για τις επόμενες διοικήσεις, αλλά και κάτι ακόμα:
την εμμονή μας για τη συνένωση και κινητοποίηση όλου του φάσματος των επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα υπό τη σκέπη του Επιμελητηρίου, πράγμα που θα διασφαλίσει έτι περαιτέρω τον ηγετικό ρόλο του τουρισμού στην εθνική οικονομία, καθώς επίσης και
την πλαισίωση του Ξ.Ε.Ε. από καταξιωμένα όργανα επιστημονικού και καθοδηγητικού προσανατολισμού για τη συνεχή επιστημονικά εμπεδωμένη υποστήριξη των θέσεών μας και
μια αξιόλογη ακίνητη περιουσία και ένα σημαντικό οικονομικό απόθεμα ως υγιείς βάσεις της ύπαρξης του ΞΕΕ και του μελλοντικού του έργου.
Η νέα διοίκηση που αναλαμβάνει, εν μέσω μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, έχει τις ευχές μας αλλά και την πλήρη και έμπρακτη στήριξή μας για καλύτερες επιδόσεις στο δύσκολο έργο της".


Λαμβάνοντας το λόγο ο νέος πρόεδρος δήλωσε: "Ξεκινά μια νέα κοινή προσπάθεια με απώτερο σκοπό και στόχο την αναβάθμιση των λειτουργιών και του ρόλου του ΞΕΕ. Πιστεύω ότι όλοι μαζί ενωμένοι, τα μέλη του ΞΕΕ και οι συνδικαλιστικοί φορείς του κλάδου, θα μπορέσουμε να πορευτούμε από κοινού για την εκπλήρωση των προσδοκιών των συναδέλφων μας".


Επετειακή έκδοση για τα 75 χρόνια του ΞΕΕ Παράλληλα παρουσιάστηκε και η επετειακή έκδοση για τα 75 χρόνια του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος με τίτλο "Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος- Σταθμοί και Ορόσημα της Ελληνικής Ξενοδοχίας".


Σύντομες ομιλίες απηύθυναν ο απερχόμενος πρόεδρος του ΞΞΕ, κ. Γεράσιμος Λ. Φωκάς, η κα Aντζελα Γκερέκου, υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Τουρισμού, ο κ. Παντελής Λαζαρίδης, καθηγητής Πανεπιστημίου, πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και πρώην γεν. γραμματέας του ΕΟΤ, ο κ. Αριστοτέλης Διβάνης, πρώην πρόεδρος του ΕΟΤ και του ΞΕΕ, ο κ. Απόστολος Δοξιάδης, πρώην πρόεδρος του ΕΟΤ και του ΞΕΕ, ο κ. Γεράσιμος Ζαχαράτος, καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών και συγγραφέας της έκδοσης και ο κ. Βασίλης ΠατσουράτηςΟικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων. Συντονιστής ήταν ο κ. Αντώνης Παπαγιαννίδης, δημοσιογράφος.


ΠΗΓΗ:http://www.traveldailynews.gr