Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ:ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συναδέλφισσες,-οι
Δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί εδώ και αρκετά χρόνια υποχρεώθηκαν σε μια διαρκή εργασιακή περιπλάνηση, αποδέχθηκαν δυσβάστακτους εργασιακούς όρους με μοναδικό κίνητρο τη συλλογή μορίων προϋπηρεσίας . Σήμερα πληροφορούνται ότι «οι πίνακες σταματούν να τροφοδοτούνται και ότι απλώς θα υπάρξει μεταβατική περίοδος…».
Οι εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας...............
 αποσυνδέουν τελείως την απόκτηση του πτυχίου από την εργασία, συνεχίζουν τη διατήρηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στο σχολείο και βάλλουν ευθέως τη μονιμότητα των εκπαιδευτικών.
Οι δηλώσεις ότι οι προσλήψεις μπορεί να γίνονται είτε σε επίπεδο σχολείου είτε σε επίπεδο αρμόδιας Διεύθυνσης σημαίνουν ότι ανοίγει ο δρόμος για το «αποκεντρωμένο-διαφοροποιημένο σχολείο» που σημαίνει υπονόμευση του ενιαίου χαρακτήρα της Δημόσιας και Δωρεάν Εκπαίδευσης.
Παλεύουμε για :
- Την κατάργηση του θεσμού της ωρομίσθιας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης - έρευνας και τη μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών της ελαστικής εργασίας και της ανασφάλειας.
- Κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους εκπαιδευτικούς .
- Την άμεση εφαρμογή μέτρων όπως η μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, προγράμματα αντισταθμιστικής εκπαίδευσης.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί σε όλη την Ελλάδα από τους συναδέλφους αναπληρωτές-ωρομίσθιους-αδιόριστους .
Αθήνα: Σάββατο , 23/01/10 , 12:00 στα Προπύλαια
Θεσσαλονίκη: Σάββατο 23/01 στις 12:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου
Τα σχέδια της κυβέρνησης δε θα περάσουν.