Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ

Με μεγάλη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας, που πραγματοποιήθηκε στις 30-1-2010 στην Αθήνα το προτεινόμενο πρόγραμμα δράσης του ΔΣ της ΟΛΜΕ που προέβλεπε, εκτός από τη ήδη αποφασισμένη συμμετοχή των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην 24ωρη παν-δημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 10 Φεβρουαρίου προκειμένου να εκφραστεί η αντίθεση του κλάδου στην εισοδηματική, τη φορολογική και την ασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης, τα παρακάτω:.............

1. 24ωρη απεργία στις 8 Μαρτίου (με πρόταση και προς τη ΔΟΕ) και με δυνατότητα στο ΔΣ να μετακινήσει την ημερομηνία σε περίπτωση νέας γενικής απεργίας την ίδια περίοδο.
2. Εξουσιοδότηση προς το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, εφόσον κατατεθεί νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας σχετικό με εκπαιδευτικά θέματα (προσλήψεις, υπηρεσιακές μεταβολές, αποκέντρωση και περιφερειακότητα) που βρίσκουν τον κλάδο αντίθετο.
3. Νέες Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ μετά τις 10 Μαρτίου για εκτίμηση της κατάστασης και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, που θα αναπτυχθούν μέχρι το τέλος του σχολικού έτους.
Συγκεκριμένα την απόφαση υπερψήφισαν 60 από τις 78 ΕΛΜΕ (ποσοστό 76,9%) που αντιστοιχούν σε 349 ψήφους σε σύνολο 467 (ποσοστό 74,7%).

Αναλυτικά η ψηφοφορία για το προτεινόμενο πρόγραμμα δράσης από το ΔΣ της ΟΛΜΕ ήταν:
ΕΛΜΕ: ΥΠΕΡ 60, ΚΑΤΑ 12, ΛΕΥΚΟ 6
Ψήφοι: ΥΠΕΡ 349, ΚΑΤΑ 57, ΛΕΥΚΟ 61