Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Με δύο κείμενα των κ.κ. Α. Περιδικάρη και Χ. Ανθη κλείνει ο κύκλος

Παράλληλες ιστορίες ΙΙ

1)Ο Άγ. Σπυρίδωνας και οι κλέφτες


Ένα βράδυ, κατά τα μεσάνυχτα, δυο κλέφτες κατέβηκαν στο μαντρί του με σκοπό να κλέψουν γίδια. Την ώρα εκείνη ο άγ. Σπυρίδωνας κοιμόταν βαθιά, κι ούτε είδηση πήρε πως κατέβηκαν κλέφτες στο μαντρί του. Έτσι οι κλέφτες μπορούσαν.......
ανενόχλητοι και ήσυχοι να κάνουν τη δουλειά τους. Διάλεξαν λοιπόν τα πιο παχιά γίδια, τάδεσαν, και προχώρησαν κατά την έξοδο. Δεν μπόρεσαν όμως με κανένα τρόπο να βγουν από το μαντρί. Όλη τη νύχτα παιδεύτηκαν χωρίς να μπορέσουν να βρούνε την πόρτα. Κατά τα χαράματα ο άγ. Σπυρίδωνας ξύπνησε, πήρε τη σάκα του και την γκλίτσα του και προχώρησε στο μαντρί. Ήταν η ώρα που έπρεπε να οδηγήσει το κοπάδι στη βοσκή. Άνοιξε την πόρτα και μπήκε μέσα. Στην άλλη πλευρά του μαντριού του βλέπει δυο ανθρώπους νάχουν δεμένα από δυο γίδια, και να προχωρούν κατά τον τοίχο. Σταματά εκεί και τους παρακολουθεί. Τους βλέπει να γυρίζουν πίσω και να ξαναπροχωρούν στην έξοδο που δεν την εύρισκαν. Κάνοντας αδιάκοπα δοκιμές για να βρούνε την έξοδο, έφτασαν και στο μέρος που στεκόταν ο άγ. Σπυρίδωνας. Πήγαν κοντά του χωρίς να τον δουν, γιατί ήσαν θαμπωμένα τα μάτια τους και δεν έβλεπαν καθαρά. Ο άγ. Σπυρίδωνας τους φώναξε τότε και τους ρώτησε τι θέλουν. Οι κλέφτες, που κατάλαβαν αμέσως πως τους μιλά ο άγ. Σπυρίδωνας, είπαν την αλήθεια. Είπαν πως μπήκαν στο μαντρί με σκοπό να κλέψουν μερικά γίδια, μα δεν τα κατάφεραν να βρούνε την πόρτα, αν και βασανίστηκαν όλη τη νύχτα. Αμέσως γιατρεύτηκαν τα μάτια τους, κι άρχισαν να βλέπουν καθαρά. Παρακάλεσαν τότε τον άγ. Σπυρίδωνα να τους συγχωρέσει και να μη τους παραδώσει στη δικαιοσύνη. (Απόσπασμα από Κυπριακό μύθο σχετικό με τον Άγ. Σπυριδώνα)


2) Ο σχολικός σύμβουλος και οι κλέφτες


Μέχρι τον Αύγουστο του 2007 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων υπηρετούσαν μόνο σχολικοί σύμβουλοι του κλ. ΠΕ02. Τον Αύγουστο του 2007 διορίσθηκαν σχολικοί σύμβουλοι και άλλων κλάδων, αλλά μέχρι τέλους του 2008 αποζημιώνονταν για τις μετακινήσεις που έκαναν (πάντοτε με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή) από τον κωδικό της ΔΔΕ όπου είχαν την έδρα τους. Από τον Ιανουάριο του 2009, με απόφαση της κυβέρνησης αυτό άλλαξε, τα κονδύλια μεταφέρθηκαν και η πληρωμή γινόταν από τον κωδικό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (πάλι με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή).


Ο υπογράφων με την ίδια ακριβώς διαδικασία και για τους ίδιους ακριβώς λόγους αιτήθηκε μετακίνηση για τα διάφορα σχολεία δικαιοδοσίας του. Το 2008 ο κ.Άνθης Χ. (τ. Περιφ. Διευθυντής) του ενέκρινε περίπου εβδομήντα (αριθμ. 70) ημέρες εκτός έδρας . Αντίθετα το 2009 δεν του ενέκρινε ούτε μια (αριθμ. 0) μετακίνησης στα σχολεία της περιοχής του. Τι άλλαξε ξαφνικά; Λύθηκαν όλα τα προβλήματα στα Ιόνια Νησιά και δεν υπήρχε λόγος μετακινήσεων των συμβούλων; Όχι βέβαια, καθώς μέχρι και βόμβα μπήκε σε σχολείο της περιφέρειας! Λόγοι οικονομίας όπως ισχυρίζεται στην απάντησή του στη πύλη σας; Δεν νομίζω γιατί πολλά κυκλοφορούν για ναύλωση αεροπλάνου για παρακολούθηση ομιλίας Κ. Καραμανλή σε νήσο της Περιφέρειας. Άλλοι λόγοι που κατά καιρούς αναφέρει, πχ αργία 25 ης Μαρτίου, γρίπη των (ζωντο -) χοίρων κ.ά ; Αστεία πράγματα… Δεν χρειάζεται απάντηση.


Μήπως, …λέω μήπως, πρέπει να δούμε τι έγιναν τα έξοδα για της μετακινήσεις των υπαλλήλων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης τα έτη 2004-2008, κατά τα οποία δεν πληρώνονταν από κει σχολικοί σύμβουλοι;… Επιστράφηκαν και τότε χρήματα; Αν όχι που πήγαν; Σίγουρα για κάποιο «καλό» σκοπό, όπως ακριβώς προορίζονταν και τα φετινά 70000Ε που «θέλανε να κάνουν γιούργια» (sic) οι (πειναλέοι) σχολικοί σύμβουλοι. Ξαφνικά όμως μπήκε ο Άγ. Σπυρίδωνας στο μαντρί (μάλλον κάπως αλλιώς τον λένε αλλά δεν έχει σημασία). Οπότε,… για να τα μπαλώσουμε, λέμε ότι τα λεφτά απλώς τα κρατήσαμε για να τα …….επιστρέψουμε .


Υ.Γ. Δεν θα επανέλθω στο θέμα, καθώς νομίζω ότι εξαντλήθηκε. Δεν έχω προσωπικά με κανένα και πιστεύω ότι για οποιαδήποτε δυσλειτουργία των κατά τόπους υπηρεσιών η ευθύνη βαρύνει την κεντρική εξουσία, που δεν ασκεί τον αρμόζοντα έλεγχο. Ειδικότερα στη περίπτωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, επί ένα έτος το ΥΠΕΠΘ είχε άπειρα στοιχεία, από προφορικές διαμαρτυρίες και γραπτές αναφορές. Δεν ίδρωσε κανενός όμως το αυτί…Λέτε να ιδρώσει τώρα;


Αντώνης Περδικάρης (Διδάκτωρ Χημείας Ε.Κ.ΠΑ.)


Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ04


Ιονίων Νήσων


===


Απάντηση στην Απάντηση του κου Περδικάρη


Μού είναι αδύνατον να μην απαντήσω στο διδάκτορα χημείας και σχολικό σύμβουλο κύριο Περδικάρη. Κύριε Περδικάρη ο άγιος Σπυρίδωνας που επικαλείστε να βοηθήσει και να βοηθάει τους εκπαιδευτικούς αρμοδιοτητάς σας προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο φορτίο των επιστημονικών σας συμβουλών και παρεμβάσεων. Σας εύχομαι δύναμη και να κατευοδωθεί η προσπάθειά σας την φετινή χρονιά προκειμένου να εξαντλήσετε όλους τους κωδικούς του προϋπολογισμού της υπηρεσίας. ʼλλωστε είναι γνωστό σε όλους τους καθηγητές των ιονίων νήσων της ειδικότητας σας πόσο κοπιάζετε και τι προσπάθεια έχετε καταβάλλει όλο αυτό το διάστημα της ευδόκιμου θητείας σας. Θεωρώ ατυχία για την επιστημονική σας προσφορά που δεν υπάρχει αξιολόγηση του κοπιαστικού σας έργου καθότι αμ υπήρχε θα είχατε δαφνοστεφανωθεί πέραν του ότι θα έπρεπε να είχε εκδοθεί ένα ένταλμα πληρωμής των 70.000euro στο όνομα σας ως ελάχιστη προσφορά των Ελλήνων στο προσωπο σας. ΄Ολα τα παραπάνω άλλωστε μπορούν να τα επιβεβαιώσουν οι καθηγητές αρμοδιότητάς σας τα ΕΚΦΕ ακόμα και οι μαθητές. Σε ότι με αφορά θα σας απαντήσω <ΕΚ ΚΟΡΑΚΟΣ ΚΡΑ>. Αν όμως συνεχίσετε κάθε μέρα θα δημοσιεύω και ένα αίτημα σας που αφορούσε μετακινήσεις κοινοποιώντας το στο γραφείο της υπουργού παιδείας του πρωθυπουργού και του κ. Ρακιντζή προκειμένου να γίνει αντιληπτό από ποιούς τελικά πρέπει να μας φυλάξει ο ΄Αγιος Σπυρίδων. Ελπίζω και εύχομαι και ο νέος περιφερειακός διευθυντής και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ να αντιληφθούν γιατί αυτή η πατρίδα έφτασε σε αυτό το σημείο και ποιές πρακτικές και νοοτροπίες μας οδήγησαν εδώ πού είμαστε σήμερα.ΤΑ ΚΟΥΒΑΡΝΤΑΛΙΚΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗ με τα δικά σου χρήματα. Τα χρήματα του δημοσίου άφησέ τα σε εμάς τους ΡΑΚΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ.


Ο Απερχόμενος Περιφερειακός Διευθυντής Ιονίων Νήσων


Χρήστος Κ. Aνθης


ΠΗΓΗ:
http://www.alfavita.gr/