Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Ραντεβού στο Σαρόκο δίνει το ΠΑΜΕ

Η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ, της ηγεσίας της ΝΔ, αλλά και του ΛΑ.Ο.Σ. αποκτά όλο και πιο αντιλαϊκά, αντεργατικά, βάρβαρα χαρακτηριστικά. Αυτή είναι η αλήθεια που δεν μπορούν να κρύψουν όσο και πασχίζουν και βαφτίζουν το κρέας ψάρι.
Οι εργαζόμενοι της χώρας μας πρέπει να απαντήσουν σε αυτή την αντιλαϊκή βαρβαρότητα ακόμα πιο μαζικά, ενιαία και αποφασιστικά απ' ό,τι στις 17 Δεκέμβρη του 2009. Εκεί στόχευε η πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και το κάλεσμά του για απεργία στις........................
11 Φλεβάρη του 2010.
Για μια ακόμη φορά ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, παίζοντας το παιχνίδι εργοδοσίας και κυβέρνησης, αποφασίζει αγώνα μια μέρα μπρος, μια μέρα πίσω από αυτή που προτείνει το ΠΑΜΕ, κωλυσιεργεί, αποπροσανατολίζει, υπονομεύει και διασπά.
Το ΠΑΜΕ δε θα τους επιτρέψει να υλοποιήσουν το σχέδιό τους για εκτόνωση των αγωνιστικών διαθέσεων σε κάποιες άμαζες και σε διαφορετικές ημερομηνίες απεργιακές εκδηλώσεις.
Το ΠΑΜΕ μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση κεφαλαίου και Κυβέρνησης καλεί όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας σε γενική αντεπίθεση, τους καλεί να απορρίψουν τα μέτρα της Κυβέρνησης και τους ισχυρισμούς της ότι πασχίζει για το γενικό καλό. Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταδικάσουν την πολιτική που φορτώνει όλα τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους για να στηρίξει τα κέρδη και τα προνόμια της πλουτοκρατίας, πολιτική που καταδικάζει τους εργαζόμενους σε μια διαρκή λιτότητα και φτώχεια, σαρώνει ότι δικαιώματα έχουν απομείνει στην κοινωνική ασφάλιση, στις εργασιακές σχέσεις.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να απορρίψουν τις θέσεις και την ταχτική της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Η συμμετοχή τους σε κοινωνικούς διαλόγους με τον ΣΕΒ, την Κυβέρνηση και οι προτάσεις για την εισοδηματική πολιτική, το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις είναι σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες και τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Υπηρετούν και συγκαλύπτουν την Κυβερνητική πολιτική και την μεγαλοεργοδοσία.
Καλεί όλες τις οργανώσεις της εργατικής τάξης να πάρουν απεργιακές αποφάσεις για τις 10 Φλεβάρη 2010.
Καλεί την εργατική τάξη, ακόμα πιο αποφασιστικά να γυρίσει την πλάτη στους εργατοπατέρες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, καθιστώντας τους έτσι, όσο γίνεται λιγότερο επικίνδυνους για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.
Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία ΣΑΡΟΚΟ στις 10 το πρωί.