Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Ε νότητα για τα φράγματα ζητά ο Σύνδεσμος Υδρευσης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου υδάτινων πόρων νομού κερκύρας συνεδρίασε την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010 και ομόφωνα εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα :
Τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου διερμηνεύοντας τις θέσεις συνολικά της τοπικής Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων της Κέρκυρας εκφράζουν......
 ομόφωνα την έντονη ανησυχία τους , για την εξέλιξη της πορείας του ενιαίου έργου κατασκευής των φραγμάτων για την ύδρευση της Κέρκυρας και των Παξών .
Θεωρούν αδιανόητη την περίπτωση κάθε αναβολής της δημοπράτησης και εκτέλεσής του , καθ΄ ότι θεωρείται από όλους μας καθοριστικής σημασίας , για την οριστική επίλυση του μεγάλου προβλήματος ύδρευσης των νησιών της Κέρκυρας και των Παξών, που αποτελεί την κύρια προϋπόθεση για την μελλοντική μας ανάπτυξη.
Το Μεγάλο αυτό έργο ύψους 288 εκ. ευρώ είναι καθ΄ όλα ώριμο για δημοπράτηση ( ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και οι απαλλοτριώσεις) και δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση για την ένταξή του στο Ε.Σ.Π.Α. . δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από κανέναν και για κανένα λόγο.
Καλούμε την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Κέρκυρας , τα κόμματα και τους φορείς να συμπαραταχθούν με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην κατεύθυνση της άμεσης δημοπράτησης του έργού.
Ο Σύνδεσμος θα προβεί άμεσα σε ενέργειες ενημέρωσης του Κερκυραϊκού λαού και σε σειρά επαφών με το αρμόδιο υπουργείο και τις υπηρεσίες του , παρακολουθώντας βήμα προς βήμα την εξέλιξη της όλης υπόθεσης.
Η Εκτέλεση των έργων ύδρευσης της Κέρκυρας και των Παξών δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο πολιτικής και κομματικής αντιπαράθεσης . Οι φορείς και ολόκληρος ο Κερκυραϊκός λαός έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην εκτέλεση του έργου για την επίλυση του μεγάλου προβλήματος της ύδρευσης της Κέρκυρας και των Παξών και αξιώνουν ομόθυμα τη χωρίς καθυστέρηση υλοποίησή του .
Απαιτείται ΕΝΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΉ ΔΡΑΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας