Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Για αδυναμία και ανικανότητα της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας κάνει λόγο η ΠΑΣΕΓΕΣ

«Η ΠΑΣΕΓΕΣ, διαπιστώνοντας την αδυναμία και την πολιτική ανικανότητα της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΟΠΕΚΕΠΕ, από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2009, τόλμησε, αναλαμβάνοντας........................
όλη την πολιτική ευθύνη να προχωρήσει στην υλοποίηση των εργασιών για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των αγροτών και την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων τους, χωρίς να έχει στην διάθεσή της την απαραίτητη υποδομή» δήλωσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Τζανέτος Καραμίχας, με αφορμή δηλώσεις διαφόρων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σε σχέση με την κριτική που ασκείται στην ΠΑΣΕΓΕΣ για την καθυστέρηση πληρωμής των ενισχύσεων του 2009 στους αγρότες.


Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Καραμίχας, η ΠΑΣΕΓΕΣ προχώρησε χωρίς να έχει στη διάθεση των Ενώσεων τους απαραίτητους ορθοφωτοχάρτες, χωρίς τη δημιουργία του αρχείου των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, χωρίς υπογεγραμμένη σύμβαση και με τεράστιες ελλείψεις και αναπάντητα ερωτήματα, να προχωρήσει στην υλοποίηση των εργασιών αυτών, έτσι ώστε στις 31 του Ιανουαρίου του 2010 η μεν χώρα να βγει ασπροπρόσωπη, οι δε δικαιούχοι αγρότες να κατοχυρώσουν τις άμεσες ενισχύσεις τους.


Καταλήγοντας ο Πρόεδρος τόνισε ότι «η όποια κριτική ασκείται σε βάρος της ΠΑΣΕΓΕΣ εξυπηρετεί πολυποίκιλα άλλα συμφέροντα, εκτός εκείνων που αφορούν στους αγρότες».

ΠΗΓΗ:http://www.paseges.gr/