Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Ο Στ.Γκίκας για τον "Καλλικράτη"- Λάθος της προηγούμενης κυβέρνησης η μη ένταξη των φραγμάτων στο ΕΣΠΑ

Ο Πολιτευτής της ΝΔ κ Στέφανος Γκίκας ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το θέμα της καθυστέρησης δημοπράτησης του έργου των φραγμάτων δήλωσε τα εξής:


«Είναι οπωσδήποτε μια δυσάρεστη εξέλιξη και αποτελεί προφανώς λάθος της προηγούμενης κυβέρνησης................
 η μη ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις Υπουργών και θεσμικών φορέων περί του αντιθέτου. Ενθυμούμαι πολύ καλά τις δηλώσεις αρμοδίων προ έτους, ότι το έργο θα εδημοπρατείτο περί το Πάσχα του 2009 κάτι που αποδείχθηκε ευχολόγιο. Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να δημοπρατηθεί άμεσα το έργο ώστε να υλοποιηθεί το ταχύτερο. Παρακολούθησα με πολύ προσοχή τις δηλώσεις του Δημάρχου Εσπερίων του κ. Αυλωνίτη και τις διαβεβαιώσεις που πήρε από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και ευελπιστώ ότι παρά τις δυσκολίες, με την σύμπραξη όλων, το θέμα θα έχει αίσια έκβαση.»


Εξάλλου ερωτηθείς για το σχέδιο «Καλλικράτης» δήλωσε ότι είναι υπέρ της σημαντικής αυτής μεταρρύθμισης που άλλωστε «είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση» αλλά πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να ικανοποιούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την εφαρμογή του, όπως σαφές νομοθετικό πλαίσιο, σαφής καθορισμός αρμοδιοτήτων και κυρίως η ύπαρξη των απαραίτητων πόρων για την υλοποίηση της μεταρρύθμισης». Στο θέμα του χωροταξικού τόνισε ότι «ο διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες είναι σημαντικός, αλλά εν τέλει δεν έχει τόση σημασία πόσοι δήμοι θα δημιουργηθούν, όσο, το αν οι νέοι αυτοί Δήμοι θα είναι εύρωστοι, λειτουργικοί, αξιόπιστοι και αποτελεσματικοί στην υπηρεσία του πολίτη.»